• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Com obtenir el certificat i el passaport de vacunació Covid?

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 23. 07. 2021

Com obtenir el certificat i el passaport de vacunació Covid?

Resolem aquests i d'altres dubtes a l'espai de l'Entrevista

El passaport Covid és un certificat digital que facilita la  circulació dels ciutadans dins de la Unió Europea. Aquesta acreditació avala que una persona ha estat vacunada contra la Covid, s'ha fet una prova amb resultat negatiu o bé s'ha recuperat de la malaltia. En parlem a l’espai de l’Entrevista de l’Informatiu amb Carme Calvente, responsable de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de la regió metropolitana sud.

Amb l’arribada de les vacances, moltes persones necessiten del conegut ja com a Passaport Covid. La opció més accessible és la descarrega de la App de La Meva Salut on podrem trobar tota la nostra informació sanitària. Carme Calvente explica que “el millor és obtenir el passaport via telemàtica però si es té dificultats es poden adreçar al CAP per demanar-lo”

- Què inclou el certiciad Covid?


El certificat explica quina és la nostra situació en relació amb la Covid i inclou:

  • Un certificat de vacunació, on consta en quin punt ens trobem i si ja tenim la pauta completa.
  • Un certificat de recuperació de la malaltia , que es genera per a les persones que han superat la malaltia amb una prova PCR en un termini de 6 mesos.
  • El certificat de prova negativa, que és el que et podem demanar per viatjar i que s’obté en un laboratori privat. A la web de Canal Salut hi ha un llistat amb els centres homologats privats que poden fer aquestes proves.

- A partir de quina edat cal una acreditació sanitària?
El certificat Covid no té límit d’edat. Si el nen o nen ha passat la Covid diagnosticat PCR tindrà també el seu certificat de recuperació o de prova negativa .

Al mes de maig la Unió Europea va aprovar que als menors de 6 anys estan exempts de presentar qualsevol prova i també ho estan de fer quarantena si els seus progenitors també han estat exempts si per exemple estan vacunats.

- Per viatjar a un país de la Unió Europea és suficient amb el passaport Covid o ens poden demanar algun altre tipus de document?

El passaport Covid té total la informació necessària tot i que recomanen que ens informem abans de viatjar i que es consulti els requisits que demana cada país.

-Les persones que només hagin rebut una dosi de la vacuna perquè no li cal una segona dosi perquè ha patit la malaltia, com queda recollit en aquest passaport?

Les persones que han passat la Covid es recull al seu certificat que porten una dosi d ela vacuna i es contempla al passaport com a pauta completa.