• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Hospitalet commemora el Dia de la Memòria Democràtica

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 27. 10. 2021

L'Hospitalet commemora el Dia de la Memòria Democràtica

Per homenatjar als hospitalencs que van lluitar per les llibertats durant el franquisme

L’Hospitalet ha commemorat el Dia de la Memòria Democràtica sota l’escultura del Pont de la Llibertat situada a l’Avinguda Carrilet. Un acte institucional que se celebra anualment per retre homenatge als ciutadans de L’Hospitalet que van lluitar per la recuperació de les llibertats i els drets civils durant la dictadura franquista.

Un acte que ha comptat amb la participació dels grups municipals del PSC, Esquerra Republicana i L’Hospitalet En Comú Podem i les seves respectives ofrenes florals. També hi va haver una actuació musical dels alumnes de l’EMMCA i es va recitar una poesia per part de l’Associació Cultural Luz de Luna.

Durant els parlaments es va anomenar el franquisme com a un període de repressió que cal seguir recordant especialment ara amb el ressorgiment dels moviments d’extrema dreta. Carles Vallejo, president de l’Associació Catalana d’Ex-presos Polítics del Franquisme, va assegurar que “no ens han regalat res, els pocs o molts drets que gaudim ens van costar molta sang i molts anys de repressió i tortures poder-los conquerir”.

A més, es va demanar traslladar el record del franquisme a les escoles perquè les noves generacions tinguin present que els seus drets van ser conquerits amb l’esforç de generacions passades. En aquest sentit, Jesús Husillos, tinent d’alcalde d’Equitat i Drets Socials, va explicar que “des de la nostra ciutat fa anys que considerem que és important encara explicar i mantenir viva la lluita perquè estem veient com els discursos de la dreta posen en risc la nostra convivència”.

Cada any es fa coincidir l’acte amb l’aniversari de la inauguració del Pont de la Llibertat, un monument de l’escultor hospitalenc Eduard Arranz Bravo que recorda la lluita de ciutadans, sindicats i entitats veïnals de la ciutat pel restabliment de la democràcia.