• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’Atles de la fauna de L’H detecta més de 80 espècies d’animals vertebrats a la ciutat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 27. 01. 2022

L'Atles de la fauna de L'H detecta més de 80 espècies d'animals vertebrats a la ciutat

L'estudi posa de manifest la destacada biodiversitat de les zones verdes i àrees naturals

L’Atles de la fauna de L’Hospitalet que ha realitzat l’Associació BioEduca, per encàrrec de L’Ajuntament, ha detectat 81 espècies d’animals vertebrats reproductors dins del municipi; la majoria aus, però també mamífers i alguns rèptils i amfibis. 

L’Hospitalet presenta una gran biodiversitat de fauna, especialment aus, segons diversos estudis elaborats recentment. Tomás Ballesteros, biòleg de l’Associació BioEduca, ha assenyalat que “fem reconeguts on es mostrejen i s’observen als animals i apuntem totes les espècies amb indicis de reproducció que anem veient”.

Les aus, amb 50 espècies que hi nidifiquen, és la fauna més diversa. A més dels ocells urbans com el colom domèstic, el gavià argentat, la tórtora turca, la cotorra de pit gris, el falciot negre, el ballester, l’oreneta vulgar, la merla, el pardal comú, la cadernera o la garsa, al riu s’hi troben espècies d’aus aquàtiques com l’ànec collverd, l’ànec griset, l’ànec blanc, la polla d’aigua i la fotja vulgar. Ballesteros ha assegurat que “en quant a les aus la cosa ha millorat, hem trobat 15 espècies noves que no sortien en el anterior Atles, però també 7 espècies que abans es trobaven ara han desaparegut”.

De mamífers s’hi ha localitzat 23 espècies: 10 petits, 7 de ratpenats i 6 de mitjans i grans, especialment carnívors. El treball de camp s’ha fet a tota la ciutat, especialment als parcs, la zona del riu Llobregat, la bassa de la Torre Gran i els terrenys agrícoles.

A més de la fauna, l’Ajuntament potencia en les seves actuacions la biodiversitat urbana en el seu conjunt a través de diverses accions recollides entre d’altres en la Pla estratègic de gestió ecològica.

Pots veure l'entrevista íntegra amb Tomàs Ballesteros al programa Aula L'H.