• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El concurs de còmic i dibuix de Collblanc-La Torrassa, en marxa

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 25. 01. 2022

El concurs de còmic i dibuix de Collblanc-La Torrassa, en marxa

L'entrega de treballs serà fins al 16 de maig

Ja és aquí la sisena edició del concurs de còmic i dibuix de Collblanc-La Torrassa. Els infants i joves que vulguin participar poden entregar els seus dibuixos a les AMPAS del barri i als comerços col·laboradors fins a mitjans del mes de maig. Aquest any, després de la pandèmia, es recuperarà la presencialitat a l’entrega de premis.

Organitzat per la coordinadora d’AMPAS Endavant, el concurs de còmic i dibuix del barri de Collblanc-La Torrassa és una activitat cultural que es celebra cada any per tal de fomentar el coneixement del barri entre els més joves. Els participants han de dibuixar o pintar algun edifici o monument emblemàtic del barri.

El concurs es divideix en diferents categories i per edats. Nens i joves entre els 6 mesos i els 25 anys ja poden entregar els seus dibuixos, un màxim de dos, a les AMPAS o als comerços col·laboradors del districte II, on també es poden recollir les plantilles per acolorir adreçades als més menuts.

Eva Alcón, membre de la coordinadora AMPAS Endavant, explica que l’objectiu principal d’aquest concurs és  “que la gent conegui el patrimoni històric que tenim aquí al barri. Per exemple tenim la font de la Plaça Espanyola, que  molts no coneixen la seva importància, i quan fan el dibuix poden anar coneixent quina és la seva història”.

Entre les categories del concurs es troba una de molt recent, “explica’m i dibuixa”, que va tenir molt bona acollida en l’última edició. El director del Centre Cultural Collblanc-La Torrassa, Andrés Luque, detalla en què consisteix. “Es tracta de fomentar el record de la gent gran amb els joves per tal que un record del barri i de l’època en la qual van viure els nostres grans, pugui reflectir-se en un dibuix”.

En el marc de la celebració d’aquest concurs també s’engloben altres activitats complementàries. Una d’elles és un taller de dibuix urbà a l’aire lliure a Torre Barrina, on els infants que hi participin podran aprendre a dibuixar de la mà d’un artista local. L’artista que l’imparteix és Raúl Deamo, col·laborador del concurs, i explica què és el que faran els infants que s’hi sumin. “Amb aquarel·les, retoladors, llapiss de colors i llibretes, fem un tastet del que es coneix com a urban sketching, un tipus de dibuix que es fa al carrer i a la ciutat”.

També hi haurà altres activitats com una ruta històrica amb el Museu de L’Hospitalet, un taller d’Scrabble familiar amb L’H escarràs i la Biblioteca Josep Janés, un trivial amb la llibreria Llavors i una gimcana patrimonial amb l’AAVV de Collblanc-La Torrassa.

L’acte de cloenda i l’entrega de premis tindrà lloc el 5 de juny a l’Auditori de la Torrassa i tornarà a ser presencial després que a la darrera edició no fos possible. Malgrat haver estat marcada per la pandèmia, va tenir una participació rècord amb més de 1.700 treballs recollits entre totes les categories.