Aula L'H Resum d'estiu (2) Reproduir video

03-08-2022 Aula L'H Resum d'estiu (2)

Destaquem Tots els vídeos

  • Video: 07-08-2022

    07-08-2022

    Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

    Documental de l'historiador Quim Solias

  • Video: 06-08-2022

    06-08-2022

    Veïns Resum Estiu (4)

  • Video: 03-08-2022

    03-08-2022

    Aula L'H Resum d'estiu (2)

  • Video: 30-07-2022

    30-07-2022

    Veïns Resum Estiu (2)

  • Video: 26-07-2022

    26-07-2022

    Veïns Resum Estiu (1)

  • Video: 22/07/2022

    22/07/2022

    Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, investigadora grup BIOCOM-UPC

Luis Felipe Castillo, format a l'Hèrcules L'Hospitalet, debuta a la MLB

El jugador va estrenar-se amb la samarreta dels Detroit Tigers

Un combatiu CE L'Hospitalet cau eliminat de la Copa Catalunya

Derrota del conjunt d'Hèctor Simón davant el Prat per 1-2

L'ACA anuncia possibles restriccions d'ús de l'aigua de cara a setembre, davant l'actual sequera

L'Ajuntament va aprovar inicialment el Pla d'emergència en situacions de sequera de l'Hospitalet

Protecció Civil fa una crida a la prudència davant el fort episodi de pluges

Els xàfecs que podran superar els 20 l/m2 en només mitja hora

Endesa reclama una factura de 1.800 euros a una hospitalenca de 81 anys

Isabel Solano ha rebut una carta d'avís de tall de subministrament del gas al seu habitatge

Un estudi valida una eina per predir la mort sobtada per una cardiopatia

Es tracta d'un projecte amb la participació de l'Idibell i l'Hospital de Bellvitge

  • El Saló Alimentària més internacional obre portes

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 26. 03. 2014

El Saló Alimentària més internacional obre portes

El recinte firal Gran Via acull la mostra més important del món en begudes i alimentació

Del 31 de març i fins el 3 d’abril, a Alimentària es podrà veure tot allò relacionat amb l’alimentació i les begudes. La Fira, que aposta fort per la internacionalització, presentarà catorze salons amb les novetats en el sector de l’alimentació. Hi haurà més 3.800 empreses de 50 països. Enguany s’estrena “The Alimentaria Experience” amb 50 xefs espanyols de màxim nivell. La cuina tradicional japonesa tindrà presència especial al saló.

La Fira Alimentaria arriba a la vintena edició deixant un volum de negoci de 170 milions d’euros a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Hi exposen empreses d’Àsia, els Estats Units, Llatinoamericà i Europa. Es preveu la visita de 140.000 professionals, una molt bona oportunitat per tancar negocis. Alimentaria oferirà oportunitats d'exportació a les pimes del sector que busquen implantar-se en nous mercats, tot atraient compradors d'arreu el món. De fet, s’ha convidat a més de 600 compradors de tot el món amb els quals la fira ja ha tancat un total de 8.000 reunions

Entre les novetats de l'edició arriba 'The Alimentaria Experience', una nova àrea gastronòmica de la fira que reunirà a prop de 50 xefs espanyols de màxim nivell, com Joan Roca, Pedro Subijana, Carme Ruscalleda o Juan Mari Arzak. Entre tots ells, amb més de 50 estrelles Michelin, per a un show innovador que trenca amb el format d'un congrés convencional.

En aquesta edició, The Alimentaria Experience acollirà Vinorum, un espai de cata on es mostraran els "50 ROMPEDORES", 50 vins que ‘han escollit per la seva qualitat com els més trencadors del moment.

S’han organitzat també shows gastronòmics i es celebrarà la Cinquena edició del Cuiner de l’any, que s’escolliran entre cinc joves promeses de la cuina espanyola.

Oli i formatges

Alimentària proposa una “Barra d’olis d’oliva Gourmet” on es podrá tastar més de 100 referències d'arreu Espanya amb les darreres tendències del segment dels olis d'oliva gourmet. Es podrà descobrir alguns dels millors verge extra del món que es produeixen al nostre país.

Una de les activitats amb més èxit d’Alimentària és "Espanya, el país dels 100 formatges", que arriba a la desena edició. Sota la denominació de "Compendium", aquest espai de tast repassa la evolució de la producció formatgera espanyola. Es podrà tastar un centenar de varietats de formatges procedents de tota la geografia espanyola en una proposta que inclou maridatges amb mels, codonys, crudités, fruita, vins, caves i cerveses, entre d'altres. Es podrà trobar el millor formatge del món 2012, guanyador del World Cheese Awards. Un manxec artesà i gran reserva que va competir amb més de 2.700 formatges per obtenir aquest títol
A Espanya, s'elaboren 26 tipus de formatges amb DOP (Denominació d'Origen Protegida)

Washoku, la gastronomia japonesa a Alimentaria

Espanya i Japó tenen relacions diplomàtiques des de fa més de 400 anys. Amb motiu de la commemoració, els dos països han acordat celebrar l'Any Dual Espanya-Japó. Alimentaria 2014 s’hi suma amb un programa específic d'activitats relacionades amb Japó.

"Washoku" és el terme que denomina a la cuina tradicional japonesa. Una delegació de professionals del sector gastronòmic de Japó arriben a Alimentaria 2014 per apropar-nos als secrets del "Washoku" i les seves possibilitats de maridatge amb la cuina mediterrània.

El programa d'activitats d’Alimentària 2014 inclou una trobada entre la xef catalana Carme Ruscalleda, l'única dona que amb 6 estrelles Michelin, i Keisuke Matsushima, un dels dos xefs japonesos amb estrella Michelin a França. Els participants de la fira podran gaudir a més a més de sessions monogràfiques sobre productes como el tofu, el miso o las algues, degustacions de sake i ponències sobre la creativitat i innovació d'aquest sector al Japó.