Entrevista de L'Informatiu - Daniel López-Codina, investigador del grup BIOCOM Reproduir video

04/07/2022 Entrevista de L'Informatiu - Daniel López-Codina, investigador del grup BIOCOM

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 04/07/2022

  04/07/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Daniel López-Codina, investigador del grup BIOCOM

 • Video: 01-07-2022

  01-07-2022

  Entrevista de L'Informatiu - Manuel Piñar, reelegit president de la FAAVV

 • Video: 01-07-2022

  01-07-2022

  L'Informatiu 01-07-2002

 • Video: 30-06-2022

  30-06-2022

  Entrevista de L'Informatiu - José García, vicepresident DEPANA. La del ZEPA Delta Llobregat

 • Video: 29-06-2022

  29-06-2022

  Aula L'H 29 de juny - Estudi sobre els joves de la Florida i el seu barri. ApS d'Integració Social de l'Ins Vilumara

 • Video: 29-06-2022

  29-06-2022

  Entrevista de L'Informatiu - Fran Belver, 1er Tinent d'alcalde i portaveu municipal PSC

Les noves tendències del sector del cafè arriben a L'H

L'empresa catalana Syra Coffee trasllada la seva planta torrefactora a la ciutat

L'H torna a acollir un espectacle dins del Festival Grec

Àlex Rigola porta l'obra "Ofèlia" a Can Trinxet

Augmenten els contagis de Covid a les portes de les vacances

Els analistes consideren que la situació no és crítica

Fílmax Gran Via bat el record de persones disfressades de Minions

Els cinemes del centre comercial Gran Via 2 realitzen un esdeveniment especial per l'estrena de Minions: El Origen de Gru

Efrén García seguirà dirigint al CF Can Buxeres

L'equip disputarà la 3a Catalana

 • Segon Concurs de Fotografia Matemàtica de l'Institut Bellvitge

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 18. 03. 2014

Segon Concurs de Fotografia Matemàtica de l'Institut Bellvitge

Obert a alumnes, professors, personal no docent i pares

L’Institut Bellvitge organitza la segona edició del Concurs de Fotografia Matemàtica que té per objectiu mostrar com les matemàtiques estan immerses en la nostra realitat quotidiana. Hi poden participar alumnes, professorat, personal no docent i pares. El termini de presentació és el dia 6 d'abril.    

Les matemàtiques són vistes moltes vegades com quelcom llunyà, difícil i poc útil, sense aplicació pràctica al devenir diari de la nostra vida. El Segon Concurs de Fotografia Matemàtica de l’Institut Bellvitge demostra que aquest pensament està equivocat.

Aquest iniciativa de l’Institut Bellvitge s’emmarca en el sí d’altres concursos fotogràfics de matemàtica que es fan arreu de Catalunya. Tots els col•lectius implicats en l’educació tenen la possibilitat de comprovar la importància de les matemàtiques en activitats on no som conscients de la seva presència.

En aquest concurs fotogràfic poden participar l’alumnat, professors, personal no docent i administració i pares d’alumnes. Els participants s’agrupen en quatre nivells: la Categoria A, per a alumnes de 1er i 2n d’ESO. La Categoria B per a alumnes de 3er i 4art d’ESO. La Categoria C per a alumnes de Batxillerat i la D per a professorat, PAS i pares d’alumnes.

Les fotografies han de ser fetes pels participants, no es poden fer fotomuntatges ni efectes digitals. Cada fotografia haurà de portar un títol que faci referència al contingut matemàtic de l’obra.

Les fotografies s’han de presentar en format digital i enviar al correu fotomatematica@bellvitge.net indicant el títol, nom i cognoms i la categoria participant a més d’una explicació de l’elecció de la fotografia.

Cada participant haurà de presentar com a màxim tres fotografies. En la primera edició celebrada l’any passat es van presentar un total de trenta fotografies entre totes les categories participants.

El professor d’informàtica i matemàtiques de l’Institut Bellvitge, Carles García, és l’impulsor del concurs. “Ho hem copiat d’altres instituts d’arreu de Catalunya que ja fa temps que ho fan. Crec que és positiu que tothom sàpiga de la importància de les matemàtiques. Volem donar un caràcter més lúdic a l'assignatura".

García creu que “cal popularitzar les matemàtiques i trobar molts dels conceptes matemàtics que ens acompanyen cada dia i en tot lloc, ser conscients d’aquesta realitat. No volem que només es relacionin les matemàtiques amb les quantitats sinó també amb conceptes geomètrics com ara el paral·lelisme, la perpendicularitat, els polígons o els cossos geomètrics. També l'infinit, la igualtat o les coordenades".

El termini de presentació s'ha prorrogat fins el 6 d'abril. Durant la primera setmana del mes vinent hi haurà una exposició virtual amb la possibilitat de votar la millor fotografia de cada nivell. Els premis s’atorgaran el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi.