Entrevista de L'Informatiu - Quim Solías - Documental Històries de la migració a L'H Reproduir video

24-05-2022 Entrevista de L'Informatiu - Quim Solías - Documental Històries de la migració a L'H

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23/05/2022

  23/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Felipe Campos, dtor gral AEItaca

 • Video: 20/05/2022

  20/05/2022

  L'Informatiu - 20-05-2022

 • Video: 20/05/2022

  20/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu -Cristina Cerro, alumna CFGS Promoció Igualtat de Gènere

 • Video: 19/05/2022

  19/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Dr. Pol Andrés Benito, campanya "Elles contra l'ELA"

 • Video: 18/05/2022

  18/05/2022

  L'Informatiu. 18-05-2022 Edició 17h

 • Video: 18-05-2022

  18-05-2022

  Clip Aula L'H 18 de maig - El Consell Informa. Les activitats del Consell de secundària

 • L'Hospital de Bellvitge lidera l'únic servei en xarxa de l'Esclerosi Múltiple
 • L'Hospital de Bellvitge lidera l'únic servei en xarxa de l'Esclerosi Múltiple

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 18. 12. 2013

L'Hospital de Bellvitge lidera l'únic servei en xarxa de l'Esclerosi Múltiple

Dia Mundial d'aquesta malaltia

L’esclerosi múltiple és una malaltia neurodegenerativa i la segona causa d’incapacitat, després dels accidents de trànsit. L’Hospital Universitari de Bellvitge es consolida com a model assistencial en xarxa en el tractament . Els símptomes són diversos i el tractament complex. L'Hospital aconsegueix que la meitat dels pacients no tingui cap discapacitat permanent. Afecta a unes 50.000 persones a tot l'estat.

L’Hospital Universitari de Bellvitge lidera l’únic servei en xarxa d’esclerosi múltiple d’Espanya, englobat en el Pla de Salut de Catalunya, per oferir el millor diagnòstic i tractament al major nombre de pacients i al més a prop possible del seu lloc de residència. Dels més de 1.000 pacients que es tracten, s’ha aconseguit que un de cada dos no tingui cap discapacitat permanent .

La TV de L’Hospitalet ha parlat amb Joan Almodóvar, que fa uns 28 anys que pateix aquesta malaltia, quan en tenia 19. Avui el tracten al centre de dia de l’hospital i rep una medicació que pretén evitar els brots que aquests pacients pateixen i que poden derivar en discapacitat. En Joan era amant de l’esport i “ara la malaltia no em permet practicar esports com l’atletisme”.

Un dels objectius dels tractament és reduir el brots i evitar que puguin causar discapacitats. Tot i així, en Joan es mostra força escèptic a l’hora de parlar d’una futura curació de la malaltia,  ja que assegura que “ les farmacèutiques guanyen més diners amb els tractaments individualitzats que no pas en trobar una curació definitiva”

Símptomes i avenços clínics

Segons el Doctor Sergio Martínez, cap de la Unitat d’Esclerosi Múltiple de l'Hospital de Bellvitge, “els símptomes més freqüents són la pèrdua d’agudesa visual, l’alteració del llenguatge, pèrdua de sensibilitat i força a les extremitats o pèrdua de coordinació al caminar”. El doctor apunta que la “gran part de la gent creu que el malalt acabarà en una cadira de rodes, però la majoria dels casos, en un 80%, faran vida normal, com qualsevol altra enfermetat crònica”

De moment, es desconeixen les causes que provoquen aquest trastorn, que ve originat per l’atac defensiu de l’organisme contra els propis teixits. L’Hospital treballa en dos assajos clínics que explica el doctor Martínez, busquen un fàrmac capaç de regenerar la mielina, una substància que facilitat la conducció dels impulsos nerviosos i que si es danya produeix els símptomes de la malaltia”

Els pacients de l’Hospital de Belllvitge també es beneficien d’un programa de teràpies conjuntes amb els hospitals de Viladecans, el Joan XXIII, de Tarragona, i el Consorci Sanitari del Garraf.

El dia 18 de desembre, es commemora el Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple.