Entrevista de L'Informatiu - Quim Solías - Documental Històries de la migració a L'H Reproduir video

24-05-2022 Entrevista de L'Informatiu - Quim Solías - Documental Històries de la migració a L'H

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23/05/2022

  23/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Felipe Campos, dtor gral AEItaca

 • Video: 20/05/2022

  20/05/2022

  L'Informatiu - 20-05-2022

 • Video: 20/05/2022

  20/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu -Cristina Cerro, alumna CFGS Promoció Igualtat de Gènere

 • Video: 19/05/2022

  19/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Dr. Pol Andrés Benito, campanya "Elles contra l'ELA"

 • Video: 18/05/2022

  18/05/2022

  L'Informatiu. 18-05-2022 Edició 17h

 • Video: 18-05-2022

  18-05-2022

  Clip Aula L'H 18 de maig - El Consell Informa. Les activitats del Consell de secundària

Les opcions de la UD Gornal per pujar a 1a Catalana masculina

El conjunt de Miki Rodríguez ha de guanyar i esperar la punxada del Molins

Quim Solias: "L'Hospitalet és una ciutat que no es pot entendre sense les migracions"

El director del documental "Històries de la migració", a l'Entrevista de l'Informatiu de TV de L'H

Infants d'una vintena d'escoles de LH omplen de cançons el Teatre Joventut

Amb motiu de les cantates del projecte La Clika, que combina música i valors pedagògics

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 17. 12. 2013

La PAH ocupa un local municipal de Pubilla Cases

L'Ajuntament està negociant una solució amb els ocupants

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de L’Hospitalet ha ocupat un local municipal a Pubilla Cases per crear un espai social de suport a la ciutadania, al qual han anomenat el Pahtio. El regidor del districte, Pepe Castro, manté negociacions amb els ocupants perquè el local ja té previst un altre ús.

El local ocupat per la PAH es troba a l’avinguda de Josep Molins, número 22, i fa dos anys l’ocupava l’escola bressol la Gua Gua. Els membres de la plataforma, amb el suport dels col·lectius 15M i Iaioflautes, l’han ocupat per destinar-lo a centre social on oferir suport a les famílies afectades que necessiten de roba i menjar i suport psicològic.

La PAH afirma que el lloc on es trobaven fins ara no és prou gran per atendre les necessitats de les famílies afectades i les seves campanyes, com la recollida de joguines que duen a terme aquest Nadal.

Hermi Pacheco, membre de la PAH, explica que “Hi ha gent que ve a la plataforma i que no té menjar, ni roba, nosaltres en recollim per donar-les però ja no tenim on posar-ho per això hem decidit ocupar aquest local, per als afectats i per al barri”.

En aquest mateix espai també s’ha instal·lat el Grup de criança la Cabanya, una entitat formada per famílies que fins ara es trobava al parc de Can Buxeres per difondre la criança viva, activa i compartida. Des del Pahtio pensen dinamitzar el grup i fomentar la creació de noves associacions. “Sóm 15 famílies i necessitem un espai on compartir experiències sobre criança, per fe runa petita tribu, perquè ara mateix només ens podíem trobar un cop a ala setmana i necessitem un espai per als matins”, afirma Míriam Rubio, dinamitzadora de la Cabanya.

El regidor del districte, Pepe Castro, es va trobar amb els ocupants el mateix dia que van entrar al local de l’avinguda de Josep Molins i continua mantenint el diàleg amb ells. Castro afirma que aquest local el té ja un ús previst, ser punt de distribució d’aliments de la xarxa de la Florida i Pubilla Cases, un projecte que es va començar a gestar aquesta tardor i que ja està molt avançat.

“Hem obert un diàleg amb la PAH, que està fent molt bona feina en defensa dels afectats per les hipoteques, i que probablement tenen necessitat d’espai per desenvolupar les seves accions. Esperem que ens concretin les necessitats que tenen en relació amb l’assessorament i l’atenció als afectats per buscar una solució en clau de ciutat, més que des del districte”, ha explicat Castro.

El regidor ha assegurat que la situació es resoldrà per la via del diàleg, tot i que “no és correcte entrar en un espai públic sense avís” i insisteix que “el local de Josep Molins està destinat a usos d’emergència social perquè per desgràcia, hi ha moltes persones afectades per culpa de la crisi”.