Entrevista de L'Informatiu - Liliana Reyes, coordinadora local CCOO Reproduir video

19/01/2022 Entrevista de L'Informatiu - Liliana Reyes, coordinadora local CCOO

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 19/01/2022

  19/01/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Liliana Reyes, coordinadora local CCOO

 • Video: 18-01-2022

  18-01-2022

  Veïns - Amor Pérez, poetessa de L'H i el bon ús dels medicaments

  I la guerrilla antifranquista amb Manuel Domínguez

 • Video: 18/01/2022

  18/01/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Ferran Moraga-Llop, Associació Espanyola de Vacunologia

 • Video: 17/01/2022

  17/01/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, biofísic UPC

 • Video: 14/01/2022

  14/01/2022

  Entrevista de L'Informatiu - David Lafuente, director Sala Salamandra

 • Video: 14-01-2022

  14-01-2022

  L'Informatiu - 14-01-2021

El lloguer mitjà a L'H se situa en 711 euros al mes

Els preus han experimentat una lleugera baixada, de l'1,5%

Conversa sobre com Refer Catalunya amb l'expresident José Montilla

Organitzat per l'Espai de Debat, aquest dimecres, 20, a les 18,30 hores, per Zoom

Els Mossos d'Esquadra detenen tres persones in fraganti a L'Hospitalet

Per un robatori amb força en un domicili de la ciutat

L'Elite Top Team continua fabricant campions

En Jiu Jitsu i Arts Marcial Mixtes (MMA)

Es reformarà la plaça Espanyola per millorar-ne els usos ciutadans

Es reordenaran els espais i s'ampliarà la zona de jocs infantils

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 09. 12. 2013

Riff-Raff, un exemple d'emprenedoria made in L'H

S'ha acollit al programa municipal d'assessorament a noves empreses

Riff-Raff va néixer fa un mes. És un dels nous negocis que s’ha beneficiat del servei municipal de Creació d’Empreses, que en els darrers tres anys ha assessorat a 287 noves empreses. Com les altres, abans de posar-se en marxa, Riff-Raff ha analitzat el mercat i les seves possibilitats d’èxit i ara s’ha convertit en realitat.

José Antonio Dana treballava en una botiga de música de L’Hospitalet que va tancar. Des de llavors va començar a pensar en obrir el seu propi negoci. “Al Centre d’Empreses em van assessorar sobre els primers passos que s’han de fer per obrir un negoci: estudi de mercat, llicències, etc. He fet alguns cursos i, tot plegat, m’ha ajudat”, explica José Antonio.

Riff-Raff és una botiga especialitzada en música, cinema i merchandising relacionat (samarretes, etc). Ofereix productes nacionals i internacionals; clàssics i novetats; i destaca la seva oferta en vinil. Es troba al carrer Prat de la Riba, al barri del Centre.

Per a molts pot semblar que una botiga de discos no és un tipus de negoci amb molt de futur. Però José Antonio explica que ara per ara no hi havia cap altra botiga d’aquest tipus a L’Hospitalet. “Ara, Riff-Raff és l’única botiga de discos de la ciutat. A més, hi ha gent que busca qualitat i que vol tenir els discos i les pel•lícules en les seves mans. És un negoci que té mercat”.

José Antonio Dana ha aprofitat la seva experiència en el sector i ha introduït en el negoci aspectes locals. La botiga compta amb una secció de discos i llibres de L’Hospitalet.

El Centre de Creació d’Empreses

Per tal de promocionar l’emprenedoria i acompanyar els ciutadans que tenen una idea i volen emprendre un negoci, el Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de L’Hospitalet disposa del Centre de Creació d’Empreses, un servei que acompanya els emprenedors en el desenvolupament de la seva idea de negoci.

Des del 2010 i fins el juny del 2013, aquest centre ha donat suport a la creació de 287 noves empreses de temàtica molt diversa. És el pas final a partir de la intenció d’un emprenedor que constituir el seu propi negoci.

El primer pas són les sessions d’acollida per a persones emprenedores. Des del 2010 se n’han fet 159 sessions amb 1.739 participants. En aquestes jornades es dóna informació general sobre els passos i els costos de la posada en marxa d’una empreses. A partir d’aquí es fan entrevistes personals per analitzar cada projecte i finalment s’ajuda al nou empresari afer el pla d’empresa, per comprovar la viabilitat del negoci. En els darrers dos anys se n’han fet 415.

A banda d’això, el Centre de Creació d’Empreses organitza seminaris i jornades formatives per a emprenedors. Els seminaris informen sobre la importància de l’emprenedoria per afrontar moments com els actuals en els quals hi ha manca de llocs de treball. Des del 2010 se n’han fet 87 amb1.908 participants. Les jornades formatives van acollir 742 assistents.

Segons el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Josep Maria Garcia Mompel, "el servei municipal ajuda a solidificar una idea empresarial. Dóna eines per emprendre noves línies de producció per combatre la crisi".