Entrevista de L'Informatiu - Albert Cazalilla, dtor del Centre Cultural Sant Josep Reproduir video

30/01/2023 Entrevista de L'Informatiu - Albert Cazalilla, dtor del Centre Cultural Sant Josep

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 30/01/2023

  30/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Albert Cazalilla, dtor del Centre Cultural Sant Josep

 • Video: 27/01/2023

  27/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Àlex Arenas, físic i matemàtic URV

 • Video: 26/01/2023

  26/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Merche García, Síndica de Greuges de L'Hospitalet

 • Video: 28-01-2023

  28-01-2023

  Aula L'H 25 gener - Erasmus + a l'Institut Europa

 • Video: 25/01/2023

  25/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Karina Gibert, centre recerca intel·ligència artificial IDEA-UPC

 • Video: 24/01/2023

  24/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu -Javier Baratech, comissió indicadors econòmics Fòrum Empresarial

"Viatge" de l'actor i dramaturg Rubèn Arroyo s'estrena al CC. Santa Eulàlia

L'espectacle se centra en les peripècies d'un jove que fa un viatge en una embarcació històrica

El congrés audiovisual més gran del món engega a Fira Granvia L'H

L'ISE espera rebre més de 55.000 visitants

La Fundació Cruyff inaugura un espai creatiu i esportiu als Blocs Florida

Un projecte que s'emmarca en les iniciatives del Pla Integral les Planes-Blocs Florida

El Pessics de Ciència enceta el cicle "Nobels"

A l'Entrevista parlem amb el nou director del Centre Cultural de Sant Josep, Albert Cazalilla

La Farga acull un concert en solidaritat amb el Kurdistàn

Es reclama l'autodeterminació del poble kurd i la llibertat d'Abdullah Öcalan i tots els presos polítics

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 12. 11. 2013

Experiències 'Made in' L'Hospitalet sobre convivència a l'espai públic

Jornada europea sobre seguretat i prevenció

L’H ha presentat les seves experiències sobre convivència al carrer en la jornada Participació i Convivència a l’Espai Públic. S’ha presentat el manifest del Fòrum Europeu per la Seguretat Urbana que mostra com la prevenció és menys costosa que les mesures de repressió. 

Més de 200 representants de diferent ciutats, cossos de policia, universitats i de la societat civil han participat en la jornada Participació i Convivència a l’Espai Públic. on han estat presents algunes entitats de L’Hospitalet que han explicat les seves experiències i programes.

El manifest del Fòrum Europeu per la Seguretat Urbana (EFUS) va ser aprovat el desembre de l’any passat a Aubervilliers i Saint Denis, a França, per activar polítiques de prevenció a l’espai públic en detriment de les mesures coercitives i repressives.

Al llarg de la jornada s’han celebrat dues taules rodones sobre participació i convivència a l’espai públic. S’han debatut i s’ha donat a conèixer les experiències d’algunes ciutats, com ara L’Hospitalet.

El director general de l’Associació Educativa Ítaca- els Vents, Felipe Campos, ha parlat del Lleure al barri amb la dinamització intergeneracional de l’espai públic. Campos ha explicat com “cal fer entendre a la societat que el carrer, la plaça, poden ser espais educatius”.

“Tot plegat”, ha afegit Campos, “promovent activitats tres dies a la setmana per fer que nens, joves i famílies puguin compartir, jugar i sobretot, conviure d’una manera satisfactòria per a tothom”.

Felipe Campos ha parlat de “responsabilitat. Tots la tenim en l’educació, en la convivència i també en la participació del mateix espai. S’han fet exposicions polítiques, tècniques, però la clau és que tots tenim la responsabilitat per millorar la convivència”.

Campos creu que “una societat educada, participativa, passa per la responsabilitat de cada ciutadà, ajuntament, polítics, tècnics i membres de la societat civil”.

A la taula rodona: Participació dels ciutadans en la seguretat de l’espai públic, ha pres part Amadeu Juan, coordinador del programa Valors i Col•lectivitat de L’Hospitalet on i membre de la societat civil.

Juan ha dit que “és el moment de parlar de civisme, de solidaritat i compromís. Valors que la societat requereix a nivell urbà com ara el civisme entès com a civisme urbà, prevenció en valors”.

La jornada l'ha inaugurat el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Alfons Bonals, i l'ha clausurat l’alcaldessa de L’Hospitalet i presidenta del Fòrum Espanyol per a la Prevenció i la Seguretat Urbana, Núria Marín. L'alcaldessa ha afirmat que “cal impulsar debats com aquests entre la societat civil i les administracions locals i altres actors implicats en la seguretat i la convivència”.

Marín ha dit que “en un moment de dificultats, com l’actual, hem de reforçar tot el relacionat amb la millora de l’espai públic, l’espai comú on hem de complir amb els nostres drets i deures”.

L’alcaldessa ha destacat que “L’Hospitalet compta amb un teixit associatiu molt potent, amb el qual mantenim un diàleg permanent i estem mirant d’anar més enllà. La prevenció és fonamental, i això, els ajuntaments ho sabem des de fa molt de temps”.

L’European Forum for Urban Security (EFUS) té com a objectiu enfortir les polítiques de prevenció de la delinqüència i promoure el paper dels governants locals en les polítiques nacionals i europees.

Va néixer l’any 1987 sota els auspicis del Consell d’Europa. És la més antiga organització internacional no governamental d’autoritats territorials que actua en l’àmbit de la seguretat urbana i la prevenció dels delictes.