Aula L'H Resum d'estiu (3) Reproduir video

10-08-2022 Aula L'H Resum d'estiu (3)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-08-2022

  07-08-2022

  Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

  Documental de l'historiador Quim Solias

 • Video: 06-08-2022

  06-08-2022

  Veïns Resum Estiu (4)

 • Video: 03-08-2022

  03-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (2)

 • Video: 30-07-2022

  30-07-2022

  Veïns Resum Estiu (2)

 • Video: 26-07-2022

  26-07-2022

  Veïns Resum Estiu (1)

 • Video: 22/07/2022

  22/07/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, investigadora grup BIOCOM-UPC

María Vicente inicia el campionat d'Europa sense pressió

La temporada de l'hospitalenca ha estat marcada per una lesió al quàdriceps

Pessics de Ciència abordarà la crisi climàtica a partir del setembre

Ofereix un cicle d'activitats sobre els desafiaments climàtics i a la crisi energètica

L'Escola de Vida amplia la seva oferta formativa amb nivells més avançats de català i castellà

Els dies 5, 6 i 7 de setembre s'obren les inscripcions per al curs 2022/2023

El juvenil de la Unificación Bellvite, en marxa

El conjunt de Quim Ruiz prepara la nova temporada, enguany a la Lliga Nacional

Les biblioteques obren a la tarda durant l'agost

Tecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 04. 10. 2013

L'Hospitalet dedica uns jardins al bisbe Joan Carrera

El 3 d'octubre ha fet cinc anys de la seva mort

El bisbe Joan Carrera va estar molt lligat a L’Hospitalet. Va ser rector de Sant Isidre durant quinze anys. Ara, quan es compleixen cinc anys del seu traspàs, la comunitat de la parròquia ha organitzat un seguit d'activitats en la seva memòria. També s'ha posat el seu nom als jardins que envolten l’església 

Joan Carrera i Planas va néixer a Cornellà l’any 1930. Des de ben petit va sentir la crida sacerdotal i als 24 anys va ser ordenat prevere. La seva relació amb L’Hospitalet va començar al poc temps de ser sacerdot. El seu lligam més fort són els 15 anys que va ser rector a Sant Isidre.

La comunitat de la parròquia recorda com el bisbe Carrera va mantenir una relació molt estreta amb els seus feligresos. Alguns eren nens quan el llavors mossèn va arribar a la parròquia i els va casar i batejar als seus fills abans de la seva marxa.

Aquesta relació estreta ha portat a antics amics del bisbe Carrera a crear la Comissió Bisbe Carrera. Tot plegat amb un seguit d’actes que es perllongaran durant el mes d’octubre. L’acte central es va realitzar el dijous, 3 d'octubre, amb la inauguració dels Jardins que envolten l’església de Sant Isidre que portaran, a partir d'ara, el seu nom.

El cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, acompanyat de l’alcaldessa, Núria Marín, van ser els encarregats d'inaugurar els jardins. Posteriorment es va celebrar una missa en record del bisbe desaparegut.

Un dels membres de la Comissió Bisbe Carrera, Ramon Breu, ha destacat “la intensa tasca pastoral, social i humana que mossèn Joan va desenvolupar a Sant Isidre. Va ser un pare per a molts de nosaltres que li devem la nostra formació cristiana i humana”.

El rector actual de Sant Isidre, mossèn Francesc Prieto, va conèixer el bisbe en ser nomenat prevere. Anys de coneixença i de seguir “l’exemple d’un home bo, d’un capellà que estimava Déu, d’una gran cultura i un gran sentiment d’amor a Catalunya”.

Mossèn Prieto ha dit que “els sacerdots hem de seguir amb rigor la paraula de l’Evangeli. El bisbe Carrera va ser fidel al mandat diví d’estimar al proïsme, tasca primera i cabdal de la vocació sacerdotal”.

Un altra membre de la Comissió Bisbe Carrera, Jordi García, li ret “homenatge permanent. Ens va ensenyar tantes coses que quan em van proposar ser membre de la comissió no ho vaig dubtar”.

Altres actes de l’homenatge al bisbe Carrera són la inauguració de l’exposició “Un ara mateix....per sempre” que es pot visitar a la parròquia de Sant Isidre fins el 4 d’octubre, de 6 a 8 de la tarda.

El dia 5 d’octubre es farà una xerrada-col•loqui sobre la figura del bisbe Carrera. Hi assistiran entre d’altres l’ex- president de la Generalitat, Jordi Pujol i Mn. Jaume Aymar, director de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana.

L’últim acte d’homenatge a Joan Carrera se celebrarà el 19 d’octubre amb la visita al monestir de Sant Jeroni de la Murtra on hi ha l’arxiu i el llegat personal del bisbe.