Aula L'H Resum d'estiu (3) Reproduir video

10-08-2022 Aula L'H Resum d'estiu (3)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-08-2022

  07-08-2022

  Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

  Documental de l'historiador Quim Solias

 • Video: 06-08-2022

  06-08-2022

  Veïns Resum Estiu (4)

 • Video: 03-08-2022

  03-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (2)

 • Video: 30-07-2022

  30-07-2022

  Veïns Resum Estiu (2)

 • Video: 26-07-2022

  26-07-2022

  Veïns Resum Estiu (1)

 • Video: 22/07/2022

  22/07/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, investigadora grup BIOCOM-UPC

María Vicente inicia el campionat d'Europa sense pressió

La temporada de l'hospitalenca ha estat marcada per una lesió al quàdriceps

Pessics de Ciència abordarà la crisi climàtica a partir del setembre

Ofereix un cicle d'activitats sobre els desafiaments climàtics i a la crisi energètica

L'Escola de Vida amplia la seva oferta formativa amb nivells més avançats de català i castellà

Els dies 5, 6 i 7 de setembre s'obren les inscripcions per al curs 2022/2023

El juvenil de la Unificación Bellvite, en marxa

El conjunt de Quim Ruiz prepara la nova temporada, enguany a la Lliga Nacional

Les biblioteques obren a la tarda durant l'agost

Tecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 05. 12. 2012

Els 15.000 amics de l'Alba

La família d'una nena amb un càncer rar recapta fons per a la investigació del seu mal

El dia que visita la nostra redacció, l’Alba s’atabala amb les càmeres i la gent. Ella prefereix donar petons al seu pare quan aquest li demana. L’Alba té quatre anys i al dia següent d’aquesta visita tindrà sessió de quimioteràpia perquè pateix un càncer infantil, el sarcoma d’Ewing. La seva família s’ha mobilitzat per aconseguir recursos per a la investigació d’aquesta malaltia rara.

El sarcoma d’Ewing afecta sobre tot a infants i joves. És una malaltia rara que pateixen relativament poques persones i en la que la proporció en la que s’investiga és, també, petita. Per això, la família de l’Alba, que viu a L’Hospitalet, s’ha mobilitzat a través de les xarxes socials per tal de recaptar fons per a la investigació sobre aquests tipus de càncer.

L’eix central de tot és l’Associació Alba Pérez de lluita contra el càncer infantil, entitat legalitzada i registrada que permet canalitzar els donatius fins al laboratori d’investigació de l’Hospital de Sant Joan de Deu, on van a parar tots els diners.

L’associació té una pàgina a la xarxa social Facebook on, dia a dia, Rafael, el pare de l’Alba, penja les activitats de la nena com si fos ella qui ho escrivís: des de les sessions de quimioteràpia fins als seus menjars, els seus malestars, els seus jocs o la seva visita a la seu dels mitjans de comunicació municipals de L’Hospitalet.

La solidaritat ha funcionat força bé, malgrat els temps de crisi que vivim. De moment, gairebé 15.000 persones han pitjat el botó “m’agrada” de la pàgina de l’associació a Facebook. També tenen compte a twitter, amb quasi mig miler de seguidors. A més, s´han organitzat de forma espontània grups de recolzament a Madrid, Castelló i Astúries. Ajuden sobre tot amb vendes solidàries a mercats i amb actes socials de tot tipus.

L’associació també recull donacions a través d’un portal de mecenatge solidari. La identificació amb el problema de l’Alba i amb els objectius de la seva família ha estat tan important per al col•lectiu de seguidors que fins i tot s’arriben a autodenominar ‘alberos i alberas’.

Cada euro compta

Amb petits donatius, l’associació fomentada pels familiars de l’Alba, i amb el recolzament de molta gent anònima, s’han recollit fins ara prop de 50.000 euros, destinats a finançar la investigació mèdica. A banda del portal de mecenatge, on es poden fer donatius a través de qualsevol tarja de crèdit, també disposen d’un compte bancari on es poden fer ingressos. També és possible fer-se soci de l’entitat i/o domiciliar una aportació.

També tenen iniciatives solidàries d’altra tipus, com la recollida de joguines que faran a partir d’aquest divendres al centre comercial Gran Via 2, on els han cedit un espai i personal. Allà recullen joguines, fins al 5 de gener, per als nens i nenes de l’Hospital de Sant Joan de Deu.

El pare de l’Alba, Rafael Pérez, vol donar les gràcies als ‘alberos i alberas’ pel recolzament obtingut a la seva iniciativa i insisteix en deixar clar que absolutament tots els diners serviran per a finançar una investigació mèdica “de la que es podrà beneficiar la meva filla i altres nens i nenes que puguin arribar a patir aquest tipus de malalties”.

L’Alba abandona l’edifici dels mitjans municipals en els braços del seu pare. Poc després, ens assabentem al seu facebook que el seu pare li ha comprat uns colors nous. Potser pintarà un somriure per a tots nosaltres