Aula L'H Resum d'estiu (3) Reproduir video

10-08-2022 Aula L'H Resum d'estiu (3)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-08-2022

  07-08-2022

  Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

  Documental de l'historiador Quim Solias

 • Video: 06-08-2022

  06-08-2022

  Veïns Resum Estiu (4)

 • Video: 03-08-2022

  03-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (2)

 • Video: 30-07-2022

  30-07-2022

  Veïns Resum Estiu (2)

 • Video: 26-07-2022

  26-07-2022

  Veïns Resum Estiu (1)

 • Video: 22/07/2022

  22/07/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, investigadora grup BIOCOM-UPC

María Vicente inicia el campionat d'Europa sense pressió

La temporada de l'hospitalenca ha estat marcada per una lesió al quàdriceps

Pessics de Ciència abordarà la crisi climàtica a partir del setembre

Ofereix un cicle d'activitats sobre els desafiaments climàtics i a la crisi energètica

L'Escola de Vida amplia la seva oferta formativa amb nivells més avançats de català i castellà

Els dies 5, 6 i 7 de setembre s'obren les inscripcions per al curs 2022/2023

El juvenil de la Unificación Bellvite, en marxa

El conjunt de Quim Ruiz prepara la nova temporada, enguany a la Lliga Nacional

Les biblioteques obren a la tarda durant l'agost

Tecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 21. 11. 2012

La Xarxa d'Intercanvi de Coneixements, oberta a tothom

Al CC Collblanc - la Torrassa

La XIC (Xarxa d’Intercanvi de Coneixements) del Centre Cultural la Torrassa permet oferir o rebre l’experiència i el saber que cadascú tingui d’una matèria per oferir-lo al proïsme tant de tipus intel•lectual com de contingut artístic o tècnic. Una de les pròximes activitats és el mercat d'intercanvi, el diumenge, 1 de desembre.

La XIC (Xarxa d’Intercanvi de Coneixements) obre les seves portes a tothom. Tots tenim coneixements, experiència o dominem una matèria. A través de la XIC podem oferir aquests coneixements a altres persones interessades en un munt d’activitats intel•lectuals, artístiques, tècniques o de qualsevol tipus.

Les XIC van néixer a França ara fa 40 anys. Avui dia es desenvolupen arreu del món com una forma d’intercanvi de sabers sense ànim de lucre. Donar allò que se sap de forma desinteressada.

A L’Hospitalet, la XIC neix a Collblanc - la Torrassa de la mà del Pla Integral del Districte. Altres ciutats del nostre voltant com Castelldefels, Sant Feliu de Llobregat o Barcelona també tenen les seves Xarxes d’Intercanvi de Coneixements. Aprenentatge, relacions humanes, cooperació comunitària, valors humans es barregen a través d’un servei a la societat.

Activitats de la XIC

El nombre d’activitats de la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements és àmplia i diversa. Ball, gimnàstica, defensa personal, ofimàtica, tarot, punt de creu, excursionisme, com preparar una empanada gallega de veritat i un llarguíssim etcètera de coses inversemblants comprenen l’inesgotable volum de coses que podem oferir o rebre a través de la XIC.

Les persones participants poden posar-se d’acord amb els continguts, mètodes, horaris, freqüència o durada dels intercanvis. Tant qui rep com qui dona el seu coneixement pot participar o deixar el que fa quan vulgui.

La XIC de Collblanc - la Torrassa és un projecte impulsat pel Pla Integral de Collblanc la Torrassa i es gestiona des del centre cultural al carrer Mare de Déu dels Desemparats, 87.

9é Mercat d’Intercanvi de Collblanc-la Torrassa

El proper 1 de desembre, de quarts de dotze a quarts de tres de la tarda, la plaça Espanyola acollirà la novena edició del Mercat d’intercanvi una iniciativa de la XIC. En aquesta acció els diners estan prohibits.

El Mercat d’Intercanvi vol recordar els antics mercats que fa dècades existien a pobles o a l’antiga vila de Gràcia, abans i després de la seva agregació a Barcelona. Tothom qui vulgui pot intercanviar coses, productes que no es facin servir però que funcionin per trencar amb el consumisme desaforat dels nostres temps.

Qui ho desitgi pot instal•lar una paradeta d’intercanvi amb el material o els estris que vulgui canviar. Majoritàriament els participants porten llibres, roba i petits electrodomèstics.