Aula L'H Resum d'estiu (3) Reproduir video

10-08-2022 Aula L'H Resum d'estiu (3)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-08-2022

  07-08-2022

  Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

  Documental de l'historiador Quim Solias

 • Video: 06-08-2022

  06-08-2022

  Veïns Resum Estiu (4)

 • Video: 03-08-2022

  03-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (2)

 • Video: 30-07-2022

  30-07-2022

  Veïns Resum Estiu (2)

 • Video: 26-07-2022

  26-07-2022

  Veïns Resum Estiu (1)

 • Video: 22/07/2022

  22/07/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, investigadora grup BIOCOM-UPC

María Vicente inicia el campionat d'Europa sense pressió

La temporada de l'hospitalenca ha estat marcada per una lesió al quàdriceps

Pessics de Ciència abordarà la crisi climàtica a partir del setembre

Ofereix un cicle d'activitats sobre els desafiaments climàtics i a la crisi energètica

L'Escola de Vida amplia la seva oferta formativa amb nivells més avançats de català i castellà

Els dies 5, 6 i 7 de setembre s'obren les inscripcions per al curs 2022/2023

El juvenil de la Unificación Bellvite, en marxa

El conjunt de Quim Ruiz prepara la nova temporada, enguany a la Lliga Nacional

Les biblioteques obren a la tarda durant l'agost

Tecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 15. 11. 2012

"La vida no té recanvi"

300 alumnes de L'Hospitalet participen en un programa impactant d'educació viària

 “Vaig perdre la meva filla, el meu marit i els meus sogres en un accident de trànsit. Nosaltres no el vam provocar”. Testimonis com el de la Marilina han deixat glaçats als nois i nois de la ciutat, que han participat al “Road Show”, que la Fundació Mutual de Conductors ha portat al Teatre Joventut.

El Road Show és un representació multimèdia d’impacte que té uns resultats molt eficaços en prevenció i en formació en Seguretat Viària. L’organitzen la Fundació Mutual de Conductors, el Servei Català de Trànsit i TRAFPOL (policias por la Seguridad Vial)

Joan Badenes, és el President de la Fundació Mutual de Conductors, i ha explicat que“des del 2006 anem per tota Catalunya explicant els nois i noies que poden divertir-se, però han de conscienciar-se de les conseqüències de patir un accident de trànsit tant per ells mateixos com pel seu entorn més proper”. 40.000 nois de tot Catalunya ja han vist aquest muntatge.

Testimonis reals

Aquest road show recrea el paper de les diferents persones i professionals implicats en un accident de trànsit. Els alumnes de diferents centres educatius de L’Hospitalet han escoltat molt atents els testimonis de diferents professionals i de dos víctimes d’accidents de trànsit. El Carles i la Marilina, que han deixat en silenci tota la sala gran del Teatre Joventut

El Carles va perdre una cama quan intentava ajudar en un accident de trànsit. Ha explicat als nois i noies que “moltes vegades no tenim una segona oportunitat. Heu de trucar als vostres pares si veieu que teniu qualsevol problema per tornar a casa en cotxe”

La Marilina va perdre a la seva filla, el marit i els sogres, en un accident causat per un vehicle que es va saltar la mitjana. “Les meves cicatrius no es veuen, però són molt més dures que les físiques. Sempre havia cregut que si patia un accident, les conseqüències serien només per a mi”

Més enllà de l’uniforme

Els professionals, de la seva banda, han explicat els casos reals que més els han afectat durant el seu dia a dia. El Joan, bomber de la Generalitat, ha insistit en que ”la vida no té recanvi” L’Alfonso, del Servei d’Emergències Mèdiques, ha assegurat que “més enllà de l’uniforme, hi ha persones”. Un membre de la Guardia Urbana de L’Hospitalet ha recordat com n’és de dur “informar a uns pares que el seu fill ha mort”

Nois i noies impactats

“He reflexionat molt i també m’he deprimit una mica perquè ha sigut molt durt. Són imatges que et fan recapacitar” . Així s’expressava el Dídac Montserrat, alumne de l’IEs Torres i Bages, després d’haver participat en aquesta activitat. "Jo no podria treballar en això, no podria donar aquestes notícies a les famílies” deia la Isabel Tamayo, del mateix centre.

La majoria de joves sortien impactats pel que havien vist i escoltat. En Lester Hernández, del Jaume Balmes, afirmava que “són unes imatges impactants perquè quan veus que un pare perdre els seus fills afecta molt”• De la seva banda, L’Oriol Jiménez, del Torres i Bages, insistia “ens feia molta falta. Veure en primera persona que ho pots perdre tot i que et pot passar a tu. El millor és prevenir”

Més de 300 alumnes han seguit amb atenció totes les explicacions i els audiovisuals que es donaven des de l’escenari del Teatre. Els alumnes que hi ha participat són de quart d’ ESO i de primer de batxillerat de l’Acadèmia Lope de Vega, l’IES Torras i Bagues, del Centre d’estudis Jaume Balmes, del Margarida Sirgu i el Centre d’estudis Joan XIII.

Menys accidents a L’Hospitalet

A L’Hospitalet, hi ha una unitat de la Guàrdia Urbana que treballa per l’educació vial fent xerrades a les escoles. L’any passat hi van passar més de 4.000 joves. A l’acte també hi ha assistit Alfons Bonals, tinent d’alcalde de Seguretat, Convivència i Civisme que ha afirmat que “des del 2008, em reduït un 33% el número d’accidents a la ciutat i en els darrers anys en un 18% els accidents amb ferits. Actes com aquest volen reduir accidents i que la joventut prengui consciencia davant del volant”

La combinació cotxe, alcohol, drogues i la manca de sensació de risc poden tenir resultats letals. Segons el Servei Català de Trànsit, l’any passat van morir l’any 2011, 138 joves d’entre 15 i 24 anys.