Aula L'H Resum d'estiu (3) Reproduir video

10-08-2022 Aula L'H Resum d'estiu (3)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-08-2022

  07-08-2022

  Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

  Documental de l'historiador Quim Solias

 • Video: 06-08-2022

  06-08-2022

  Veïns Resum Estiu (4)

 • Video: 03-08-2022

  03-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (2)

 • Video: 30-07-2022

  30-07-2022

  Veïns Resum Estiu (2)

 • Video: 26-07-2022

  26-07-2022

  Veïns Resum Estiu (1)

 • Video: 22/07/2022

  22/07/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, investigadora grup BIOCOM-UPC

María Vicente inicia el campionat d'Europa sense pressió

La temporada de l'hospitalenca ha estat marcada per una lesió al quàdriceps

Pessics de Ciència abordarà la crisi climàtica a partir del setembre

Ofereix un cicle d'activitats sobre els desafiaments climàtics i a la crisi energètica

L'Escola de Vida amplia la seva oferta formativa amb nivells més avançats de català i castellà

Els dies 5, 6 i 7 de setembre s'obren les inscripcions per al curs 2022/2023

El juvenil de la Unificación Bellvite, en marxa

El conjunt de Quim Ruiz prepara la nova temporada, enguany a la Lliga Nacional

Les biblioteques obren a la tarda durant l'agost

Tecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 05. 11. 2012

"L'Hospitalet Camina", salut a la ciutat

Un programa de nou caminades promou l'activitat física per prevenir malalties

Un acte tan senzill com caminar per trobar-nos millor amb nosaltres mateixos i a la vegada passejar per diferents racons de L’Hospitalet. Són alguns dels motius per participar en “L’Hospitalet Camina”, un programa de caminades per promoure l’activitat física per millora la salut i prevenir malalties. 

Aquest és el segon any que l’ajuntament de L’Hospitalet organitza aquestes caminades i n’està molt satisfets amb l’èxit de l’experiència. El regidor d’esports i Joventut, Christian Álcazar, afirma que “moltes persones tan joves com grans s’han pogut beneficiar d’aquesta proposta que vol promoure l’activitat física, de forma més relaxada i agradable, en companyia i que a més et permet conèixer alguns racons de la ciutat que potser no es coneixen tant”. Les passejades estan guiades per voluntaris de Creu Roja i de L’Hospitalet.

La Mercè Serra és veïna de L’Hospitalet i durant una de les caminades explica que “caminar em va bé per les cames, em trobo millor i parlo amb molta gent. M’apunto a les caminades que puc, sobretot a la de Collblanc i de Santa Eulàlia”

David Navarro és un dels voluntaris de Creu Roja que acompanya als usuaris que van a les caminades “els expliquem les característiques del barri però ells també ens expliquen com era abans el barri. És un intercanvi de coneixements”

Cada barri té el seu recorregut propi, de fet hi ha 9 circuits diferents que sumen un total de 25 quilòmetres. Tots ells senyalitzats amb un nivell de dificultat suau. Les diferents rutes inclouen la visita a llocs com el Gratacels de L’Hospitalet, la Casa Pairal Pubilla Cases, Casa dels Cargols, Casa Baiges, Casetes Borràs, Can Riera o el Xalet Isern, entre d’altres. Podeu consultar l’itinerari que més us interessi aquí.

Novetats

Aquesta temporada, com a novetat, es farà cada mes una caminada de 8 km, que començarà al CAP de Santa Eulàlia i acabarà al Parc de Bellvitge, passant pel riu. Aquesta caminada requereix, però, una bona condició física. Alcázar afegeix que“possiblement incorporarem modificacions als recorreguts amb el bon temps, i per petició dels usuaris calcularem quants quilòmetres han fet al llarg de l’any”. Es tractaria d’un control similar al del Camino de Sant Jaume.

Recomanacions

El programa L’Hospitalet Camina. Caminades saludables recomana utilitzar calçat i roba còmodes, portar aigua i anar bevent durant el recorregut, respectar les normes de seguretat vial, i davant de qualsevol símptoma de malestar, aturar-se i avisar els voluntaris.

Les caminades es fan cada dia, són gratuïtes i no hi cal inscripció prèvia. L’hora de sortida als matins és ales 10h; les de sortida a les tardes de tardor a les 16h i les tardes de primavera a les 19h. Podeu consultar el calendari aquí.