Entrevista de L'Informatiu - César Ornat, membre Defensem el Castell de Bellvís Reproduir video

07/05/2021 Entrevista de L'Informatiu - César Ornat, membre Defensem el Castell de Bellvís

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-05-2021

  07-05-2021

  LH Biodiversitat - Fauna urbana

 • Video: 07-05-2021

  07-05-2021

  En Primera Persona - Esport i Dona

 • Video: 07/05/2021

  07/05/2021

  Entrevista de L'Informatiu - César Ornat, membre Defensem el Castell de Bellvís

 • Video: 07-05-2021

  07-05-2021

  L'Informatiu - 07-05-2021

 • Video: 06/05/2021

  06/05/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Quique Bassat, investigador ICREA ISGlobal Barcelona

 • Video: 06-05-2021

  06-05-2021

  L'Informatiu - 06-05-2021

"La Torrassa Florida", nou mural de Nevenka Pavic a la ciutat

L'obra està situada a la sortida de l'estació de metro de La Torrassa

César Ornat: "Allò que volem és obrir carrers, no tallar-los"

Membre de Defensem el Castell de Bellvís, a l'Espai de l'Entrevista de TV de L'H

Cau gairebé a la meitat el nombre d'abonats dels poliesportius municipals

L'Ajuntament impulsa una campanya amb descomptes per atreure nous usuaris

Un Hospi ferit rep al Peña Deportiva (diumenge 12 h)

L'entrenador Jonathan Risueño demana "amor propi" al vestidor

L'Hospitalet En Comú Podem se suma a les protestes pel tancament de l'Acadèmia Cultura

C's reclama que l'Ajuntament actuï per abordar la crisi

L'hospitalenc David Aliaga, agraït pel reconeixement rebut per part de la revista literària Granta

El jove escriptor, fins fa poc veí de la Florida, ha estat distingit com a referent de la literatura en espanyol

 • En centre Baula compleix 25 anys

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 01. 06. 2009

En centre Baula compleix 25 anys

Dedicat a l'atenció precoç de l'infant

El centre Baula per al desenvolupament infantil i l'atenció precoç ha celebrat el 25è aniversari amb una jornada on s'ha parlat dels infants i les famílies en el segle XXI. L'alcadessa, Núria Marín, ha lliurat una placa commemorativa a la gerenta de l'entitat, Manuela Fernández.
Baula pertany a la xarxa pública de la Conselleria de Benestar i Família i atén qualsevol tipus de trastorn en el creixement i el desenvolupament dels nens entre 0 i 6 anys. Tracten des de trastorns lleus com ara problemes per dormir o desordres de l'alimentació fina a altres més greus com autisme o els problemes físics i psíquics causats per paràlisi cerebral. El servei és gratuït i els infants arriben derivats pels pediatres, les escoles bressol, els professors de preescolar i per iniciativa dels pares.

Manuela Fernández, gerenta de Baula, ha recordat els inicis de l'entitat, nascuda el novembre del 1983 amb cinc professionals que feien un treball multidisciplinar i que van atendre 50 infants. En aquests 25 anys el servei ha canviat molt, com ho ha fet la ciutat, ha ampliat serveis i ha aconseguit arribar a moltes més persones. Actualment hi treballen 22 professionals i l'any 2008 va atendre 800 infants i famílies.

  Fernández ha assenyalat algunes dates claus per a l'evolució de la ciutat com ara quan van establir un segon centre al carrer Campoamor, l'any 87, i el 2002 quan van obrir la seu central a l'avinguda del Carrilet. Ara, un dels reptes de futur és tenir un centre definitiu a la Florida (actualment ubicat al carrer de la Primavera) amb la qual cosa compten amb el suport de l'Ajuntament que els cedirà un local.

La gerenta de Baula ha manifestat sentir-se "orgullosa de treballa a i per a la ciutat, perquè hem participat en el seu desenvolupament". Manuela Fernández ha tingut paraules d'agraïment per als anteriors regidors de benestar social, Pilar Ferran i José Vicente Muñoz, pel suport que sempre van demostrar cap a l'entitat.

Per la seva banda, Dolors Fernández, tinenta d'alcalde de Benestar Social, ha destacat "la voluntat de treballar" demostrada en aquests 25 anys i la seva implicació amb la ciutat que ha qualitat de "magnifica" tot i les condicions de feina durant els primers anys van ser precàries. Fernández ha valorat la voluntat de Baula de treballar sempre en xarxa: amb els serveis socials, amb les escoles, amb els centres Crae, amb el sistema sanitari...

La tinenta d'alcalde ha afirmat que Baula és una entitat "que treballa molt, que treballa bé i que dóna un servei molt ben valorat per la ciutadania". Finalment, ha agraït que "hagin estat emprenedors i ambiciosos".

Núria Marín ha dit que la ciutat i Baula han recorregut un camí paral·lel d'evolució en aquests 25 anys de l'entitat i en els 30 d'ajuntaments democràtics. Com L'Hospitalet, ha dit l'alcaldessa, "teniu una història no exempta de dificultats però també amb alegries" i els ha "encoratjat a continuar el camí iniciat fa 25 anys".

  Canal-h.net 01/06/09