La Conselleria de Justícia i l’associació marroquina BAYTI, dedicada a l’atenció dels menors que han emigrat de manera clandestina, treballaran conjuntament per atendre els nens magrebins que es troben a Catalunya a través d’un programa “molt especialitzat”, segons que va explicar la consellera Núria de Gispert.Aquest conveni -informa Europa Press- inclou un programa pioner a Europa que està adreçat als menors de 16 anys que estan a Catalunya i que per la seva edat no poden treballart-hi.

El conveni consisteix en la creació d’un programa de formació professional per a aquests menors en el seu país d’orígen un cop hagin retornat a la llar familiar. D’aquesta forma es podrà convençre als infants que tornin al seu país amb la seguretat que, quan hagin acabat aquesta formació i tinguin edat laboral, a partir del 16 anys, podran trornar a Catalunya a treballar.

El retorn a Marroc es produirà sota la tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAI), que abans es posarà en contacte amb la família del menor -si en té- per explicar-lis la conveniència que aquest es repatriï al seu país, bé a casa seva o a un centre del que disposi BAYTI, per tal de seguir el programa de formació.

El retorn a Catalunya serà avalat per l’associació, que es farà càrrec d’aquest viatge, un cop que el menor hagi superat el curs-programa i es disposi d’una oferta de treball i de possibilitat d’allotjament en pisos tutelats per a adolescents de 16 a 18 anys aquí a Catalunya.