Des del sindicat CGT de L’Hospital de Bellvitge reclamen que les dones embarassades no hagin de treballar durant el període de gestació per l’alt el risc a què estan exposades. Denuncien que en molts casos la mútua no els hi està reconeixent el risc de prevenció durant l’embaràs fins que la gestació està avançada tot i les avaluacions de l’Hospital.

“Les treballadores que estan embarassades no haurien d’estar treballant perquè ha quedat clar el risc a què estan exposades”, ha explicat Maribel Ramírez, delegada CGT Hospital de Bellvitge.

La reivindicació es remunta ja fa uns cinc anys arran del cas d’una treballadora que es va començar a revisar com es feien les avaluacions de risc en cas d’embaràs des de l’Hospital. “Es va denunciar a Inspecció de Treball i va certificar que sí que hi havia un risc evident i que això s’havia de recollir d’una forma més clara”, ha exposat.

Des de llavors, asseguren que l’Hospital “reflecteix tots els riscos i fa una avaluació de forma individual i del lloc de feina”. El problema però que ara denuncien és que “la mútua es renta les mans i mira cap a una altra banda quan és evident que hi ha un risc. El risc de prevenció per a embaràs no s’està donant fins a la setmana, 26, 28 o 30 de gestació”, ha apuntat. 

Per això reclamen a l’ICS, el CatSalut i la Generalitat que instin a la mútua a “fer-se responsable d’aquesta situació, que compleixen els seus deures i que no posin en risc a les treballadores en període de gestació”, ha afegit Ramírez. I en cas que no sigui així, demanen que es canviï de mútua.

A més, des de la CGT recorden que ja hi ha hagut tres sentències que certifiquen el risc a què estan exposades aquestes treballadores.