Entrevista de L'Informatiu - Joan Soto, Grup de Teatre Margarida Xirgu Reproduir video

06/06/2023 Entrevista de L'Informatiu - Joan Soto, Grup de Teatre Margarida Xirgu

Destaquem Tots els vídeos

  • Video: 06/06/2023

    06/06/2023

    Entrevista de L'Informatiu - Joan Soto, Grup de Teatre Margarida Xirgu

  • Video: 01/06/2023

    01/06/2023

    Entrevista de L'Informatiu - Núria Machuca, tècnica promoció i conservació espai públic AMB

  • Video: 31-05-2023

    31-05-2023

    Aula L'H 31 de maig- L'Observatori de la Infància de L'H estudia la trajectòria acadèmica dels joves migrants

  • Video: 31/05/2023

    31/05/2023

    Entrevista de L'Informatiu - Ana González, gerent Cambra de la Propietat Urbana de L'H

  • Video: 30-05-2023

    30-05-2023

    Veïns - 30 de maig - PAH Ciudad de L'H, vuit anys evitant desnonaments i FM Santa Eulàlia

    Actuació i entrevista Perú, Ritmos y Costumbres

  • Video: 30/05/2023

    30/05/2023

    Entrevista de L'Informatiu - Antoni Biarnés, politòleg

L'Oficina Jove assessora per buscar feina a l'estiu

Els treballs més sol·licitats son d'atenció al públic i mosso de magatzem

'La Masia', millor curt de la cinquena edició del Filmserè

Entrega de premis a l'Auditori de Planeta

El grup de teatre Margarida Xirgu recupera "La filla del Carmesí", catorze anys després de l'estrena

N'hem parlat a l'Entrevista de l'informatiu amb Joan Soto, membre del grup

El Club Gimnàstica Artística L'H confia en mantenir-se a la màxima categoria

Fase final per evitar el descens a Alcoi (16, 17 i 18 de juny)

El partit Gornal - Sporting Gavà, pendent del Comitè de Competició

Aquest dimecres se sabrà quan es juguen els cinc minuts restants

Montserrat Collado: "El trasplantament m'ha ensenyat a no pensar en el temps"

És la persona amb un fetge trasplantat més longeva de l'Estat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 30. 03. 2023

Tanca el restaurant Tabique després de 63 anys oferint cuina casolana

Manel Fontana, l'últim propietari, es jubila sense relleu generacional

El restaurant Tabique, del barri centre, tanca després de 63 anys oferint esmorzars de forquilla i cuina tradicional a una llarga llista de clients habituals. El Manel Fontana, el seu últim propietari, es jubila i no hi ha cap relleu generacional. Televisió de L'H el va acompanyar en un dels seus últims serveis.

De la cuina del Tabique surten cada dia una mitjana de 50 menús. Però la darrera setmana la majoria de clients van reservar amb antelació per acomiadar-se del restaurant i del Manel. L'últim membre de la família Fontana en regentar aquest negoci amb 60 anys d'història.

El Manel Fontana va heretar el restaurant dels seus pares i el va continuar amb la seva dona. "Els meus pares ja no hi són i la meva dona va morir fa set anys. M'he quedat sol. Els meus fills tenen una altra feina i és normal, perquè jo els vaig animar a fugir d'una feina tan exigent. Sobretot, pel que fa als horaris i dies festius", va afegir el Manel.

L'avi del Manel va ser qui va construir els fonaments de l'edifici per acollir un magatzem de palla i una bodega que amb el temps es va anar reconvertint en restaurant. Als pisos de dalt del restaurant sempre hi ha viscut bona part de la família. Des que falten els pares, a l'edifici només hi viuen els oncles del Manel.

"Ara que el Manel es jubila, nosaltres ens quedem sols a l'edifici i se'ns fa molt estrany. Sempre hem viscut amb més família. Intentarem vendre l'edifici sencer i anirem a viure de lloguer a un altre habitatge més accessible. Ja no podem pujar les escales de l'entrada", va explicar la Julieta Torres, tieta del Manel.

L'essència del restaurant s'ha mantingut intacte durant tots aquests anys. S'han continuat servint els mateixos esmorzars de forquilla i els plats de la cuina tradicional catalana que preparava l'àvia. L'última cuinera, la Carina Leaños, havia pres nota de tots els detalls de les receptes i els comensals gaudeixen com ho han fet sempre. De fet, molts dels habituals venen a menjar des de fa més de 30 anys.

El Manel Fontana, amb 65 anys acabats de fer, es jubila amb la il·lusió de poder gaudir del temps amb els seus fills i els seus nets. Ja que, segons explica, no ho va poder fer quan eren petits. Assegura també, que dedicarà temps a viatjar, a la pràctica esportiva i a gaudir de bons menús de migdia a altres restaurants.