L’acadèmia tecnològica Nubotica és un dels pocs espais de tot l’estat que ofereix escape rooms en realitat virtual. Un concepte innovador dins de l’oci interactiu que fusiona els jocs d’escapament, el metavers i els videojocs, i que permet als usuaris viure experiències immersives.

A partir d’unes ulleres de realitat virtual i uns comandaments que repliquen el moviment de les mans, els jugadors poden moure’s dins de diferents entorns immersius. L’objectiu és resoldre enigmes, trobar pistes o tresors amagats per poder acabar la partida amb èxit.

Els escape rooms virtuals  permeten, per exemple, explorar una casa encantada, participar en l’extinció de l’incendi de Notre Damme o viatjar en el temps fins a l’antic Egipte.

“Dins d’aquests mons virtuals pots moure’t i buscar per on vulguis en col·laboració amb els teus amics. Per poder-ne sortir els jugadors poden passar-se objectes, parlar o repartir les feines”, explica en Javier Picornell, gerent de Nubotica Academy.

Per la seva banda, l’Abel Orejuela, un dels professors de Nubotica, destaca que “a la realitat virtual pots fer coses que en la realitat física no pots fer. Per exemple, nedar, saltar o escalar en un escape room o agafar objectes de grans dimensions”.

Per ara, Nubotica ofereix 17 jocs diferents que s’adapten a tots els gustos, amb l’acció, l’aventura o el terror com a protagonistes. “Tenim un joc apocalíptic en què has d’evitar que esclati una bomba, tres escape rooms de por o un altre en què s’ha de sobreviure en una illa deserta”, diu Picornell.

A més, també hi ha jocs infantils i familiars per a nens i nenes a partir de 10 anys. En aquest sentit, l’Hugo, un dels jugadors, explica que el seu joc preferit és un escape room sobre Nadal. “M’agrada molt perquè s’han de fer cançons i ninots de neu per ajudar el Pare Noel a trobar casa seva”, explica.

L’activitat està oberta a tothom cada dia de la setmana amb reserva prèvia a través del web de realitat virtual de Nubotica.