El projecte “La Florida és vida” neix amb l’objectiu de donar veu a les històries de veïns i veïnes del barri. En aquest taller, les pròpies participants realitzaran una pel·lícula documental per explicar el seu testimoni. La iniciativa forma part de les accions de Pla Integral de Les Planes-Blocs Florida.

A partir de fotografies antigues, objectes i records, una quinzena de veïnes de la Florida comparteixen la història de la seva via al barri. Com la de la Rafi, molt vinculada al seu pare. “Sóc nascuda a Còrdova i vaig arribar al barri fa 55 anys perquè van destinar el meu pare aquí com a tècnic sanitari”, explica.

Testimonis i orígens diversos que conflueixen a la Florida. És el cas de la Nidia, que amb un assecador de cabell recorda els seus anys regentant una perruqueria. “Fa 18 anys vaig arribar a la Florida des del Paraguai. Vaig trobar un local a l’avinguda Ponent i vaig començar amb la perruqueria”, diu.

Dues històries que formaran part del documental que estan preparant amb el projecte “La Florida és vida”. De la mà de l’associació El Parlante, aquest grup de veïnes tindran l’oportunitat d’explicar el seu testimoni i, a més, aprendre coneixements audiovisuals.

En aquest sentit, Lian Subirat, una de les dinamitzadores del taller, explica que “les usuàries faran de tot. Per una banda participaran en les entrevistes, però també crearan contingut de la peça final. Farem coses de guió, de so o fins i tot de muntatge”.

La iniciativa, que s’emmarca en el Pla Integral Les Planes-Blocs Florida, vol ser un instrument per millorar la cohesió social del barri.

Per Amaya Cazorla, tècnica de l’Oficina del Pla Integral, “es tracta de generar espais de diàleg per afavorir la convivència i la participació activa de la ciutadania”. 

Al llarg de dotze sessions setmanals, les participants treballaran en la realització de l’audiovisual. A principis d’estiu, està previst que es projecti per a tot el veïnat.