L’aplicació de tecnologies audiovisuals per crear noves realitats és una de les tendències que es pot veure a l’ISE. Metavers, realitat augmentada o virtual i també hologrames formaran part, cada vegada més de les nostres vides. 

Aquestes noves tecnologies com és el cas dels hologrames treballen les projeccions de persones i els aparadors hologràfics a través de pantalles que poden arribar a gran dimensions de força metres. Un exemple és el laboratori hologràfic NewtonLab Space, on entre altres coses, treballen les projeccions de persones i els aparadors hologràfics a través de pantalles, com aquesta, de 4 metres i mig. 

Roger Belso és el director creatiu i explica que “està pensat per ser un apardor amb models reals enlloc de maniquins i es pot jugar amb  els efectes especuials i fer-ho tot més atractiu”.

Un altre exemple és la tecnologia que permet crear escenografies a partir de pantalles LED que es poden estendre. Ezequiel Sarsem, manager Europa InfiLED, afirma que aquesta tecnologia “permet tenir al mateix escenari diferents actors que es veuen envoltats en una realitat virtual que es pot extendre en el mateix plató sense cap tipus de límit per la pantalla”.

Altres aplicacions són habituals en sectors com ara l’educatiu o el corporatiu. Entorns virtuals que serveixen per fer una classe o explicar el contingut de productes. És el cas de l’empresa Sono Tecnologia Audivisual, que segons mostren a la fira, i explica Francesc Sabata, cap d’operacions, “es pot fer una presentació o una classe adaptades als continguts que volen comunicar”.

Les aplicacions audiovisuals s’apliquen en la senyalització digital, les llars intel•ligents o l’entreteniment. A la fira també es veu tot allò que és més nou en pantalles 8K, projeccions de vídeo-making o l’àudio envolvent 360º.