Entrevista de L'Informatiu - Edu González, coorganitzador Pizzas Fest Reproduir video

02-05-2023 Entrevista de L'Informatiu - Edu González, coorganitzador Pizzas Fest

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 01/06/2023

  01/06/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Núria Machuca, tècnica promoció i conservació espai públic AMB

 • Video: 31-05-2023

  31-05-2023

  Aula L'H 31 de maig- L'Observatori de la Infància de L'H estudia la trajectòria acadèmica dels joves migrants

 • Video: 31/05/2023

  31/05/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Ana González, gerent Cambra de la Propietat Urbana de L'H

 • Video: 30-05-2023

  30-05-2023

  Veïns - 30 de maig - PAH Ciudad de L'H, vuit anys evitant desnonaments i FM Santa Eulàlia

  Actuació i entrevista Perú, Ritmos y Costumbres

 • Video: 30/05/2023

  30/05/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Antoni Biarnés, politòleg

 • Video: 29/05/2023

  29/05/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Albert Bello, director The Django Orchestra Academy

La XIX edició del Festival d'arts de carrer Per Amor a L'Hart torna amb més circ i dansa que mai

Els dies 29 i 30 de juny i l'1 de juliol dins del Summer Experience

Més de 17.000 persones gaudeixen del Pizzas Fest

L'esdeveniment gastronòmic s'ha celebrat al recinte firal de La Farga

La salvació haurà d'esperar: derrota de l'Hospi davant l'Òdena (1-2)

El conjunt de Toni Polidano no té certificada la permanència a la 1a Catalana femenina

Una presumpta agressió d'un aficionat de la UD Gornal ajorna el possible ascens

El conjunt de Miki Rodríguez guanyava 2-1 al temps afegit

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 24. 01. 2023

Els infants de la Casa dels Arbres es reubicaran en altres equipaments després de l'incendi en un aparcament

Provisionalment aniran a la llar d'infants l'Estel Blau i al Centre Cultural Santa Eulàlia

L'Ajuntament, l'equip directiu de la Casa dels Arbres i les famílies han acordat traslladar l'activitat del centre mentre es mantigui tancat pels danys causats per un incendi. D'una banda, el Centre Cultural Santa Eulàlia s'adaptarà per poder acollir els nens i nenes de 2 a 3 anys, mentre que els més petits, de 0 a 2 anys, aniran a la llar d'infants l'Estel Blau, que la mateixa cooperativa gestiona al barri de Bellvitge.

En aquest sentit, el tinent d'alcalde d'Educació, David Quirós, explica que "la logística per a les families dels més petits serà més complicada perquè hauran d'anar fins a Bellvitge, però els infants de 0 a 2 anys estaran molt millor en una altra llar d'infants que si es queden al Centre Cultural del barri. Encara que l'adaptarem, l'espai no reuneix totes les condicions de comfort i seguretat per acollir els més petits".

En una trobada celebrada precisament al Centre Cultural Santa Eulàlia, els pares i mares dels alumnes han parlat amb l'alcaldessa, Núria Marín, amb David Quirós i amb la directora del centre, Olga del Amo, per conèixer les possibles alternatives i rebre informació sobre l'estat de la llar d'infants.

L'escola bressol, situada als baixos d'un bloc d'habitatges de l'avinguda Carrilet, a Santa Eulàlia, no ha quedat malmesa per l'incendi que es va originar en l'aparcament comunitari que es troba just a sota. Tot i això, no podrà reobrir mentre no es pugui tornar a utilitzar el subministrament d'aigua.

Abans caldrà reparar les canalitzacions d'aigua de l'edifici, que han quedat foses per l'escalfor de les flames i que han deixat sense servei tant a la llar d'infants com a tres comunitats de veïns.

"Per ara, els tècnics no saben valorar si en tenen per quinze dies, un mes o tres mesos. La magnitud dels desperfectes és molt elevada", lamenta Olga del Amo.

Pel que fa l'ús dels equipaments alternatius, es preveu que les tasques de trasllat de material i adaptació dels nous espais, que acolliran els 74 infants i 12 treballadors del centre, s'enllesteixin en un termini màxim de dos dies. Mentrestant, els nens i nenes hauran de quedar-se a casa.

"Tothom ha vist la necessitat de posar-hi esforç, tant per part de l'equip com de les famílies, que com sempre les tenim al costat de l'escola", assegura la directora de la Casa dels Arbres.

En aquest sentit, la majoria de famílies veuen amb bons ulls la solució adoptada. Així, la presidenta de l'Assocació de Famílies d'Alumnes del centre, Xènia Ruiz, afirma que "valoro positivament que ens hagin donat una solució el primer dia, però caldrà veure'n la logística. Serà complicat traslladar el material i organitzar els horaris amb els nens i nenes de l'altra escola".

Els Bombers de la Generalitat informaven a primera hora del matí d’aquest dilluns que havien cremat 6 cotxes aparcats dins d’un aparcament comunitari i que el fum declarat, que s’havia escapat per les escales dels edificis, havia obligat 80 veïns a autoevacuar-se.

En les tasques de control de l’incendi han intervingut fins a 11 dotacions de bombers i les famílies han pogut tornar a les seves cases sobre les 03h. No s'han lamentat danys personals, però les causes que han provocat el foc en els sis vehicles es desconeixen hores d'ara.