Entrevista de L'Informatiu - Gemma Binefa, cap de la Unitat de Cribratges de Càncer ICO Reproduir video

31/03/2023 Entrevista de L'Informatiu - Gemma Binefa, cap de la Unitat de Cribratges de Càncer ICO

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 31/03/2023

  31/03/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Gemma Binefa, cap de la Unitat de Cribratges de Càncer ICO

 • Video: 30/03/2023

  30/03/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Carme Arcarazo, portaveu Sindicat de Llogateres Catalunya

 • Video: 29-03-2023

  29-03-2023

  Aula L'H 29 de març - El projecte "Una escola fent ciutat", de l'escola Pau Sans. En el marc del tàndem d'art amb Tecla Sala

 • Video: 29-03-2023

  29-03-2023

  Clip Aula L'H 29 març - A fons. Quatre alumnes del campus de Bellvitge UB ens parlen de les seves carreres

 • Video: 29-03-2023

  29-03-2023

  Clip Aula L'H 29 de març - La plaça de les llengües. El bielorús

 • Video: 29/03/2023

  29/03/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet

L'edifici del Mercat de la Florida acollirà l'equipament Florida 6.0

Serà el centre de transformació digital de L'Hospitalet

L'Hospi es planteja el partit contra la Montañesa com una final

En directe per Televisió L'H (diumenge, 12:30h)

El libre "Los sentidos de la memoria", del geriatra Feliciano Villar, ensenya com alentir l'oblit

Proposa una sèrie de tècniques i exercicis que ajuden a la memòria i que es poden fer a qualsevol edat

La participació en el cribratge contra el càncer colorectal és del 47 per cent a L'H

La Dra. Gemma Binefa, Cap de la Unitat de Cribratge del Càncer de l'ICO, a l'Entrevista de l'Informatiu

S'inaugura l'exposició "Els deportats hospitalencs als camps nazis"

Gràcies a una llarga investigació s'han trobat 66 casos

First (Literary) Dates o com socialitzar a través de la lectura

La Tecla Sala acull la final d'aquest projecte inspirat en el programa de cites a cegues

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 29. 12. 2022

Treballadors de l'Hospital General demanen aparcament gratuït a prop del centre sanitari

Davant la implementació de la zona verda i blava a Pubilla Cases

Una vintena de treballadors de l’Hospital General de L’Hospitalet s’han mobilitzat per demanar facilitats a l’hora d’aparcar a prop del seu lloc de feina. I és que temen que la posada en marxa d’unes 1.300 places de zona verda i blava a Pubilla Cases, que ara està en fase de proves, els deixi sense opcions d’estacionment gratuït al barri.

En aquest sentit, Carolina Palos, treballadora de l'Hospital, assegura que "quan es posi en marxa no tindrem on deixar el cotxe i no podrem venir a treballar, perquè tenim sous petits i no ens arriba per pagar un pàrking. Donem un servei públic a L'Hospitalet i l'Ajuntament ha de dir-hi alguna cosa".

En aquest sentit, la demanda de places d'aparcament gratuït per als treballadors xoca amb la voluntat de l'Ajuntament de destinar les noves places de zona verda als residents. Així, el tinent d'alcalde de Convivència i Mobilitat, Pepe Castro, assenyala que "el principal objectiu dels estacionaments regulats és que els veïns de Pubilla Cases puguin estacionar al propi barri. Ells són els que viuen al barri tot l'any".

Els promotors de la mobilització, que compten amb el suport del comitè d’empresa, asseguren que la zona d’estacionament regulat afectarà uns 150 treballadors de l’Hospital.

Per això reclamen solucions, com habilitar els solars propers, que han quedat fora de la Zona AIRE, com a aparcament reservat al personal sanitari. "Els veïns també han d'aparcar, però l'Ajuntament hauria d'habilitar alguna zona per a nosaltres", diuen.

Tot i això, Pepe Castro explica que "hem emplaçat als treballadors de l'Hospital a aparcar en aquests solars gratuïtament, però l'Ajuntament no pot reservar zones per a ningú en concret perquè, a més, aquests terrenys són privats".

Així, Castro interpel·la el Consorci Sanitari Integral, en el qual s'integra l'Hospital General. "Si el Consorci elabora un pla de mobilitat, com tenen molts altres llocs de treball, pot trobar solucions, com ara llogar algun solar per als seus treballadors o buscar concertacions amb algun pàrking proper. Però, evidentment, no és responsabilitat de l'Ajuntament llogar solars ni posar-los a disposició d'un col·lectiu determinat, els solars estan a disposició dels ciutadans i no fem cap distinció".

D’altra banda, des del consistori asseguren que l’Hospital compta amb una bona cobertura de transport públic, amb parades de metro, tramvia, autobusos i taxis.

Una resposta que no satisfà els treballadors afectats. "Qui pot ja ve en transport públic, però hi ha persones que no tenim altres possibilitats. Jo visc en una urbanització i no puc venir de cap altra manera que no sigui en cotxe", afirma Palos.

Des del col•lectiu asseguren que continuaran mobilitzant-se fins que no tinguin una alternativa per a tots els treballadors afectats. Després d'haver mantingut una primera trobada amb l'Ajuntament, que va oferir la possibilitat d'estudiar solucions per a casos puntuals, els treballadors declinen seguir reunint-se amb el govern municipal.