Entrevista de L'Informatiu - Albert Cazalilla, dtor del Centre Cultural Sant Josep Reproduir video

30/01/2023 Entrevista de L'Informatiu - Albert Cazalilla, dtor del Centre Cultural Sant Josep

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 30/01/2023

  30/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Albert Cazalilla, dtor del Centre Cultural Sant Josep

 • Video: 27/01/2023

  27/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Àlex Arenas, físic i matemàtic URV

 • Video: 26/01/2023

  26/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Merche García, Síndica de Greuges de L'Hospitalet

 • Video: 28-01-2023

  28-01-2023

  Aula L'H 25 gener - Erasmus + a l'Institut Europa

 • Video: 25/01/2023

  25/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Karina Gibert, centre recerca intel·ligència artificial IDEA-UPC

 • Video: 24/01/2023

  24/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu -Javier Baratech, comissió indicadors econòmics Fòrum Empresarial

"Viatge" de l'actor i dramaturg Rubèn Arroyo s'estrena al CC. Santa Eulàlia

L'espectacle se centra en les peripècies d'un jove que fa un viatge en una embarcació històrica

El congrés audiovisual més gran del món engega a Fira Granvia L'H

L'ISE espera rebre més de 55.000 visitants

La Fundació Cruyff inaugura un espai creatiu i esportiu als Blocs Florida

Un projecte que s'emmarca en les iniciatives del Pla Integral les Planes-Blocs Florida

El Pessics de Ciència enceta el cicle "Nobels"

A l'Entrevista parlem amb el nou director del Centre Cultural de Sant Josep, Albert Cazalilla

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 14. 12. 2022

Aquest Nadal, quin és el teu desig?' campanya d'Amics de la Gent Gran per sensibilitzar sobre la soledat durant les festes

A Catalunya hi ha 340.000 persones grans que viuen soles

La campanya 'Aquest Nadal, quin és el teu desig?' d'Amics de la Gent Gran vol sensibilitzar sobre la soledat que patiran moltes persones grans aquestes festes i demana la col•laboració ciutadana per fer possible que puguin viure un Nadal en companyia. Parlem a l'Entrevista amb Antònia Tamayo, responsable d'acció social a L'H d'Amics de la Gent Gran. 

Després de dos anys en que esvan interrompre les accions per les festes, aquest any es recuperem els Dinars de Nadal i les activitats nadalenques locals, on les persones grans podran tornar a gaudir de la màgia i la tradició. A Catalunya hi ha 340.000 persones grans que viuen soles, i en el conjunt de l'Estat aquesta xifra arriba a 2.131.000.

Antònia Tamayo afirma que "les accions que encetem al Nadal segueixen les actuacions que fem al llarg de l'any i és cert que el dinar de Nadal és un dels actes més importants i entranyables que organitzem".

Es calcula que a Espanya el 68% de la gent gran se sent sola, un problema que té conseqüències psíquiques i físiques greus. A aquestes dades, cal sumar la situació provocada per la COVID, la reducció de les interaccions socials i l'augment de les situacions d'aïllament que han fet incrementar de forma notable el sentiment de soledat.

De les més de 2.000 persones grans que la Fundació acompanya, el 68% està limitada físicament, un aspecte a tenir en compte ja que ha agreujat la sensació de soledat provocada pels confinaments i les limitacions que hem hagut d'assumir durant els últims dos anys.

Pel que fa als voluntaris, a L'Hospitalet explica Tamayo "la demanda és creixent, és important que es vagi incorporant gent nova. Volem arribar a que un voluntari sigui el referent d'1 ó 2 persones grans". La seu d'Amics de la Gent gran a la ciutat es troba al carrer Josep Prats, 62. 

La companyia, el principal desig de les persones que pateixen soledat

En la campanya d'aquest any, s’uneixen les històries explicades en les campanyes dels tres últims nadals: la Pilar, una dona que fa 12 anys que viu sola i no té família propera (2021), el primer Nadal marcat per la pandèmia, quan milers de persones grans, com la Maria, van viure les festes aïllades i només acompanyades pels seus records (2020) i la història de l'Anna Maria, que un 24 de Desembre preparava sopar i taula per ella sola (2019).

La fusió d'aquestes tres històries dona com a resultat una campanya amb la que volem remarcar que com elles, milers de persones grans tenen un desig compartit: passar les festes en companyia.

 

Activitats per celebrar junts el Nadal

Les accions que es duran a terme durant la campanya 'Aquest Nadal, quin és el teu desig?' seran les següents:
Dinars de Nadal: s'organitzaran 26 dinars de Nadal on prop de 2.000 persones podran sentir la màgia d'aquestes festes amb la companyia d'altres persones grans de l'entitat, de persones voluntàries, personalitats de cada territori i de l'equip de la Fundació. Aquests dinars tindran lloc a les províncies on Amics de la Gent Gran té més presència: Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, València, Madrid, Saragossa i Sevilla.

Entrega de lots de Nadal a totes les persones grans que formen part de la Fundació, i que rebran de mans de les seves persones voluntàries.

Activitats nadalenques locals: organitzarem diferents activitats locals arreu del territori com visites a fires, passeigs per contemplar l'enlluernat nadalenc de les ciutats, berenars, etc.

A través dels donatius que es rebin, es realitzaran accions que ajudaran a reduir el sentiment de soledat i l'aïllament social que pateixen les persones al llarg de l'any, però especialment en aquestes dates.

Aquestes accions són possibles gràcies a la contribució de les persones voluntàries, així com al suport de persones sòcies i donants, i d'empreses i entitats que col•laboren amb Amics de la Gent Gran, que es poden consultar al web de la campanya.