Entrevista de L'Informatiu - Albert Cazalilla, dtor del Centre Cultural Sant Josep Reproduir video

30/01/2023 Entrevista de L'Informatiu - Albert Cazalilla, dtor del Centre Cultural Sant Josep

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 30/01/2023

  30/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Albert Cazalilla, dtor del Centre Cultural Sant Josep

 • Video: 27/01/2023

  27/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Àlex Arenas, físic i matemàtic URV

 • Video: 26/01/2023

  26/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Merche García, Síndica de Greuges de L'Hospitalet

 • Video: 28-01-2023

  28-01-2023

  Aula L'H 25 gener - Erasmus + a l'Institut Europa

 • Video: 25/01/2023

  25/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Karina Gibert, centre recerca intel·ligència artificial IDEA-UPC

 • Video: 24/01/2023

  24/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu -Javier Baratech, comissió indicadors econòmics Fòrum Empresarial

"Viatge" de l'actor i dramaturg Rubèn Arroyo s'estrena al CC. Santa Eulàlia

L'espectacle se centra en les peripècies d'un jove que fa un viatge en una embarcació històrica

El congrés audiovisual més gran del món engega a Fira Granvia L'H

L'ISE espera rebre més de 55.000 visitants

La Fundació Cruyff inaugura un espai creatiu i esportiu als Blocs Florida

Un projecte que s'emmarca en les iniciatives del Pla Integral les Planes-Blocs Florida

El Pessics de Ciència enceta el cicle "Nobels"

A l'Entrevista parlem amb el nou director del Centre Cultural de Sant Josep, Albert Cazalilla

 • SAGA, el saló del gaming, arriba a La Farga

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 02. 12. 2022

SAGA, el saló del gaming, arriba a La Farga

Els dies 3 i 4 de desembre

La Farga Centre d’Activitats acull aquest cap de setmana el saló del Gaming, SAGA, on es visibilitzaran els videojocs, les competicions i les retransmissions d’esports electrònics en català. El saló oferirà entre d’altres, un espai firal amb una quarantena d’expositors o una marató de 36 hores de videojocs. Catalunya concentra el 50% de la facturació d’aquest sector a l’Estat espanyol

En el marc del SAGA, es presentaran els equips de la primera divisió de la competició en català del League of Legends, que a partir de gener, esdevindrà una competició reconeguda als circuits oficials.

Els Premis SAGA ja han obert el període de votació popular del millor videojoc en català i les entrades al saló ja estan a la venda a saga.cat.

Plataforma per la Llengua impulsa, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, SAGA. Catalunya concentra el 50% de la facturació d’aquest sector a l’Estat espanyol, però la presència del català en aquest món continua sent força residual.

Per primera vegada, una competició d’esports electrònics en català passarà a ser reconeguda oficialment. Serà la competició LlOP del videojoc League of Legends (LOL), organitzada per Gamesports Electrònics, que començarà la nova temporada aquest gener i que presentarà, en el marc del SAGA, els equips de la primera divisió.

A més, durant tot el cap de setmana del saló, els vuit millors equips competiran en una Copa de les Estrelles, que començarà dissabte al matí i s’allargarà fins diumenge al migdia, quan tindrà lloc la final del torneig.

A l’espai de competicions del saló, durant tot el cap de setmana, també se celebraran les semifinals i la final de la competició LlOP del videojoc Valorant, una competició que organitza de manera regular Gamesports Electrònics, que fa que en totes les seves competicions els jugadors hagin d’interactuar en català amb el públic, i que les retransmissions a través de Twitch siguin en català.

Les semifinals del Valorant tindran lloc dissabte a partir del migdia i fins al vespre i la final se celebrarà diumenge a la tarda.

Retransmissions en directe

Totes les competicions es faran en un escenari de 14 metres a l’espai competitiu del saló i es podran seguir en directe a través d’una pantalla gegant, així com a través del compte de Twitch de SAGA.

A més, els visitants que ho vulguin podran accedir a un punt de trobada amb els videojugadors de tots els equips de les competicions LlOP de LOL i Valorant i també de l’equip de LOL del Futbol Club Barcelona quan no estiguin competint. Aquest punt de trobada permetrà que els visitants desafiïn els seus ídols i puguin competir contra els millors videojugadors de tots els equips.

Les entrades de SAGA, saló del gaming, ja es poden comprar a través del web, i hi ha l’opció de comprar-ne per a tot el cap de setmana o només per a un dels dos dies, a més de l’entrada especial que permet instal•lar l’ordinador personal a l’espai LAN i jugar durant 36 hores. Els menors de 12 anys tindran entrada gratuïta.

Una quarantena d’estands

Pel que fa a l’espai firal, SAGA, saló del gaming, inclourà una quarantena d’estands. N’hi haurà d’empreses de videojocs, de clubs d’esports electrònics, d’associacions vinculades als videojocs, de centres formatius i d’institucions. Els assistents podran conèixer de primera mà les diferents possibilitats formatives, descobrir i comprar les darreres novetats de videojocs que tenen versió en català i jugar als jocs que els clubs els deixen provar, així com també als prototips fets pels alumnes dels centres formatius.

Els premis són una iniciativa conjunta de l’ONG del català amb Gaming.cat i Lúdica, i tenen l’objectiu d’incentivar la producció de videojocs en català.