Divendres 25N es commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i els alumnes de l’Institut Bellvitge, amb la col·laboració del Grup de Dones de Bellvitge Amalvígia han deixat la seva empremta amb un mural a l’entorn del centre.

Sorores, organitzades i lliures. Aquest és el lema del mural que han pintat els alumnes del batxillerat artístic i del PFI de Pintura de l’Institut Bellvitge per commemorar el 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. I ho han fet en col·laboració amb Amalvígia Grup de Dones de Bellvitge. “Les escoles i instituts és on més hem d’incidir”, ha explicat Montse Villa, del Grup de dones de Bellvitge Amalvígia.

La iniciativa sorgeix de la comissió de coeducació de l’Institut, que en col·laboració amb entitats del barri, durant tota la setmana han organitzat activitats, tallers i xerrades per sensibilitzar l’alumnat i interpel·lar a la comunitat educativa. “Els centres educatius, com a agents de socialitzadors importantíssims, tenim el deure de treballar per la igualtat, des la coeducació, per erradicar el patriarcat”, ha explicat Mercè Briones, referent de coeducació Institut Bellvitge.

Alumnes del centre han llegit un manifest en contra les violències masclistes per inaugurar aquest mural que ara ja forma part del barri.