La pujada de preus també ha arribat a un dels aliments estrella d’aquests dies: els panellets. Molts establiments han optat per fer front a la pujada de les matèries primeres i han mantingut el preu dels panellets en una campanya que des del sector viuen amb optimisme.

Els de pinyons continuen sent els panellets estrella en aquesta campanya de Tot Sants marcada per la pujada de preus dels ingredients bàsics. El cost de la mantega s’ha duplicat i el dels ous ha pujat fins a un cent per cent, això ha arribat a encarir en alguns casos els panellets prop d’un 3%.

Tot i això, molts pastissers han optat per reduir el marge de benefici i no repercutir l’augment dels ingredients i de l’energia en el consumidor. “Nosaltres no volem que repercuteixi en el client per això mantenim els mateixos preus que l’any passat“, ha explicat Carles Padrós, administrador del Fornet de la Plaça, al barri del Centre.

Potser perquè molts pastissers assumiran la pujada de preus, aquest any la previsió de vendes és optimista. Des del Gremi de Pastisseria de Barcelona, esperen que es venguin 250.000 quilos de panellets, una xifra similar al 2021, quan el sector ja va recuperar els nivells de vendes prepandèmia.

En el cas del Fornet de la Plaça també esperen una bona campanya. “L’any passat vam fer uns 100 quilos de panellets entre variats i de pinyons i aquest any, per encàrrecs i gent que ens n’està demanant, internarem repetir i si podem augmentar-ho una mica”, ha afegit Padrós.

I per aquells que prefereixen fer-los casa, la cistella de la compra també és més cara. Però siguin casolans o comprats a les pastisseries,sembla que els panellets continuaran omplint les sobretaules aquest pont de Tots Sants.