Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC Reproduir video

23/09/2022 Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23/09/2022

  23/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC

 • Video: 22/09/200

  22/09/200

  Entrevista de L'Informatiu - Francesc Grifé, tècnic biblioteques municipal

 • Video: 21-09-2022

  21-09-2022

  Aula L'H 21 de setembre - El Plató de Cinema. Coneixem dos dels seus alumnes

 • Video: 21/09/2022

  21/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - José Luis Casanova, cap Salut Ambiental Ajuntament L'H

 • Video: 21/09/2022

  21/09/2022

  L'Informatiu - 21-09-2022

 • Video: 20-09-2022

  20-09-2022

  Veïns - Nova secció "Els nostres drets, el nostre destí" i Avismón i la gent gran

  I la Festa Major del Blocs Ciutat Comtal

El CB L'Hospitalet a un pas de les semifinals de la Lliga Catalana

Necessita vèncer al CB Salou als quarts de final (diumenge, 12:45h)

L'Hospitalet celebra el dia Europeu Sense Cotxes

Amb tall de trànsit i activitats diverses

El programa ‘Nexe Jove' ofereix redreçar el perfil acadèmia de 130 joves

Obertes les inscripcions d'una nova edició de la Llançadora ‘Connecta Ocupació'

L'Hospi vol esvair els dubtes guanyant a domicili

S'enfronta a la Pobla de Mafumet (diumenge 12h)

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 19. 08. 2022

L'Associació Veu Animal Hospitalet demana una protectora a la ciutat

Els animals perduts a L'Hospitalet que es troben són portats a Granollers

Des de l'entitat consideren que L'Hospitalet hauria de tenir una protectora per donar servei als animals que es troben al carrer o es perden i per alleugerir la càrrega de les associacions que ofereixen aquest servei a altres ciutats properes. També fan una crida a l'adopció de gats i gossos i a destinar més recursos als animals que no disposen d'una llar.

Cristina del Arco va engegar l’Associació Veu Animal de L’Hospitalet l’any 2018 amb un grup d'amants dels animals. Centren la seva tasca a ajudar als animals -sobretot gats, gossos i ocells- que s’han perdut. Ho fan mitjançant una pàgina de Facebook que els permet a connectar les persones que busquen o volen ajudar als animals. "Volem donar visibilitat als animals de L'Hospitalet que necessiten ajuda, que són els abandonats i els perduts", indica del Arco.

Des de l’entitat no entenen que no hi hagi una protectora L’Hospitalet, la segona ciutat més poblada de Catalunya. "És molt necessari perquè actualment és un caos, els animals de L'Hospitalet van rondant d'un lloc a un altre. Durant un temps anàven al refugi que hi ha a Sant Boi, però és petit. Ara van a la protectora de Granollers", explica la presidenta de Veu Animal. Del Arca destaca la tasca que fan des de l'Associació Protectora d'Animals de Granollers, però indica que protectores com aquesta "estan saturades". Considera que calen més recursos públics per protegir als animals i que més organització ciutadana. A més, aquest estiu està sent especialment delicat pel gran nombre de gats que estan naixent al carrer.
 
Propietaris d’animals de la ciutat també es queixen de tenir la protectora tan lluny i demanen que L’Hospitalet torni a tenir-ne una pròpia. Vicky Núnez va perdre el seu gos i va haver d'anar a la protectora de Granollers a buscar-lo: "Vaig haver de pagar 80 euros per recuperar el meu gos, em van indicar que cal pagar les despeses de benzina. Em sembla una vergonya". D'altres afirmen que hi ha anys hi havia una protectora a la ciutat i es mostren sorpresos de ja no sigui així.
 
Veu Animal de L’Hospitalet veu positivament que la nova Llei estatal de Benestar Animal que en prohibeix el sacrifici a tot el territori i implementarà noves mesures contra el maltractament animal. Això no obstant, consideren que normes com aquesta han d'anar acompanyades de més recursos per a les protectores. També reclamen que hi hagi més facilitat per llogar un pis quan es tenen mascotes. "Hem millorat molt amb el tema de tenir llocs on viatjar amb animals, però encara ens trobem moltes dificultats per llogar pisos. Cal pensar que la societat ha canviat molt i avui en dia moltes famílies tenen un o fins i tot més animals", diu del Arco.
 
Des de l'associació fan una crida perquè tothom qui vulgui una mascota adopti un dels milers d’animals que busquen casa. "Un gos adult és tan adoptable com qualsevol altre. Un cadell no saps com serà la seva personalitat i dona molta feina. Hi ha molts cadells que són abandonats a l'any, de fet", assegura Cristina del Arco. A la seva pàgina de Facebook i a les xarxes socials de les protectores hi ha molta informació al respecte. Destaquen que és fonamental tenir els animals amb xip per tal que sigui més fàcil trobar-los si es perden i que puguin tornar aviat amb la seva família.