La tranquil·litat del carrer Arts i Oficis i la proximitat del local de festes amb els pisos afectats fan que el xivarri impossibiliti el descans veïnal a les nits. Demanen que es reguli el tipus de llicència, s’insonoritzi el local o que hi hagi més presencia policial quan es fa soroll al carrer.

Veïnat del barri de Sant Josep fan una crida per demanar que es respecti el descans nocturn. Els ciutadans es queixen del soroll que provoquen els llogaters d’un local de festes a les nits. Esther Carrasco explica que el carrer de les Arts i els Oficis és un carrer estret, peatonal i en el qual s’escolta tot degut al silenci que acostuma a haver-hi. “Escolto la música, escolto la megafonia, escolto com ballen a l’interior del local. Quan surten al carrer a fumar o perquè ja marxen, es queden fent tertúlia a la porta del local i és molt molest no poder dormir per culpa del soroll”, indica la veïna.

Fonts vinculades al local de festes asseguren a Televisió de L’Hospitalet que el problema està en la gent que fa soroll al carrer, que no sempre són els seus clients. També expliquen que tenen llicència d’activitat fins a les dues de la matinada tots els dies de la setmana i que, per tal de no molestar el veïnat, no està permés que els clients portin els seus propis altaveus. A més, destaquen que des de l’empresa es procedeix a la neteja del carrer sempre que tenen clients per evitar molèsties al veïnat.

Sílvia Martínez, veïna del barri, explica que “el tipus de llicència que tenen és de restauració i, per tant, no els obliguen a insonoritzar el local. El problema és que el tipus d’activitat que realitzen no és de restauració, és de festa”. Martínez assenyala que els propietaris no acostumen a estar mentre el local està llogat, “només venen a obrir la porta i a tancar-la després de els llogaters marxin”.

Des de l’Ajuntament es confirma que hi ha una instància oberta per aquest cas i que la Guàrdia Urbana ha acudit en diverses ocasions a requeriment dels veïns. Recomanen als ciutadans que en aquest tipus de situacions es truqui sempre a la Guàrdia Urbana.

La normativa municipal estableix multes de fins a 1.500 euros per fer soroll entre les 21 h i les 8 h. Més enllà de les sancions, és important respectar la convivència amb els qui descansen.