Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC Reproduir video

23/09/2022 Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC

Destaquem Tots els vídeos

  • Video: 23/09/2022

    23/09/2022

    Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC

  • Video: 22/09/200

    22/09/200

    Entrevista de L'Informatiu - Francesc Grifé, tècnic biblioteques municipal

  • Video: 21-09-2022

    21-09-2022

    Aula L'H 21 de setembre - El Plató de Cinema. Coneixem dos dels seus alumnes

  • Video: 21/09/2022

    21/09/2022

    Entrevista de L'Informatiu - José Luis Casanova, cap Salut Ambiental Ajuntament L'H

  • Video: 21/09/2022

    21/09/2022

    L'Informatiu - 21-09-2022

  • Video: 20-09-2022

    20-09-2022

    Veïns - Nova secció "Els nostres drets, el nostre destí" i Avismón i la gent gran

    I la Festa Major del Blocs Ciutat Comtal

El CB L'Hospitalet a un pas de les semifinals de la Lliga Catalana

Necessita vèncer al CB Salou als quarts de final (diumenge, 12:45h)

L'Hospitalet celebra el dia Europeu Sense Cotxes

Amb tall de trànsit i activitats diverses

El programa ‘Nexe Jove' ofereix redreçar el perfil acadèmia de 130 joves

Obertes les inscripcions d'una nova edició de la Llançadora ‘Connecta Ocupació'

L'Hospi vol esvair els dubtes guanyant a domicili

S'enfronta a la Pobla de Mafumet (diumenge 12h)

  • L'Hospital de Bellvitge dona menús a entitats socials de la ciutat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 11. 08. 2022

L'Hospital de Bellvitge dona menús a entitats socials de la ciutat

Àpats i plats envasats sense obrir es destinaran a persones en situació de vulnerabilitat

L’entitat Pont Alimentari ha aconseguit que col·lectius en situació de vulnerabilitat atesos per la Fundació La Vinya i la Fundació Àurea de L'Hospitalet rebin els excedents alimentaris de l’Hospital de Bellvitge. La iniciativa ajuda a combatre el malbaratament alimentari.

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha iniciat un projecte per donar els excedents alimentaris, com plats envasats sense obrir o menús que no arriben a servir-se, a entitats socials locals, tot assegurant la seguretat alimentària. En el marc d’aquesta iniciativa, el centre hospitalari ha signat un conveni amb el projectePont Alimentari, que fa arribar els excedents a la Fundació La Vinya i la Fundació Àurea, entitats sense ànim de lucre que atenen persones en situació de vulnerabilitat a la ciutat.

Des del 5 de juliol, l’hospital ha donat més de 1.400 racions de menjar a Pont Alimentari, un projecte promogut per la Fundació Prevenció de Residus i la Fundació Banc de Recursos que es compromet a destinar aquests aliments, prioritzant sempre criteris de proximitat, tant per estalviar transport com per fomentar el compromís social dins del territori.

En aquest context, l’HUB ha posat en marxa aquesta iniciativa per aprofitar el recurs que suposen els excedents cuinats de l’hospital. “Els plats compleixen amb tots els criteris necessaris de conservació, caducitat, envasat i etiquetatge i, per tant, són aptes per entrar dins d’aquests circuits de reaprofitament”, ha explicat Montse Revull, responsable de restauració de l'UTE Clece-Arcasa a l’Hospital de Bellvitge.

Abans de l’aprovació de la Llei de malbaratament alimentari a Catalunya, el destí del menjar no utilitzat era la brossa. La responsable de Pont Alimentari, Mariona Ortiz, explica que tirar menjar als residus no només suposa el desaprofitament, sinó que “té un impacte ambiental quant a emissions de carboni molt alt, ja que també es desaprofita els recursos naturals i l’energia utilitzada per cuinar i preparar el menjar”. Entre les causes de produir excedents als hospitals s’ha detectat una mala coordinació entre la cuina i les infermeres de planta, un gramatge excessiu en el menú o el fet que s’incloguin per defecte pa o acompanyaments sense consultar al pacient, indica Ortiz.

Segons l’Agència de Residus de Catalunya, les llars, els comerços i la restauració generen unes 262.000 tones de malbaratament cada any o, el que és el mateix, uns 35 kg per persona. En concret, els serveis de càtering i restauració en són responsables del 4% d’aquest total.