Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC Reproduir video

23/09/2022 Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23/09/2022

  23/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC

 • Video: 22/09/200

  22/09/200

  Entrevista de L'Informatiu - Francesc Grifé, tècnic biblioteques municipal

 • Video: 21-09-2022

  21-09-2022

  Aula L'H 21 de setembre - El Plató de Cinema. Coneixem dos dels seus alumnes

 • Video: 21/09/2022

  21/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - José Luis Casanova, cap Salut Ambiental Ajuntament L'H

 • Video: 21/09/2022

  21/09/2022

  L'Informatiu - 21-09-2022

 • Video: 20-09-2022

  20-09-2022

  Veïns - Nova secció "Els nostres drets, el nostre destí" i Avismón i la gent gran

  I la Festa Major del Blocs Ciutat Comtal

El CB L'Hospitalet a un pas de les semifinals de la Lliga Catalana

Necessita vèncer al CB Salou als quarts de final (diumenge, 12:45h)

L'Hospitalet celebra el dia Europeu Sense Cotxes

Amb tall de trànsit i activitats diverses

El programa ‘Nexe Jove' ofereix redreçar el perfil acadèmia de 130 joves

Obertes les inscripcions d'una nova edició de la Llançadora ‘Connecta Ocupació'

L'Hospi vol esvair els dubtes guanyant a domicili

S'enfronta a la Pobla de Mafumet (diumenge 12h)

 • L'ACA anuncia possibles restriccions d'ús de l'aigua de cara a setembre, davant l'actual sequera

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 05. 08. 2022

L'ACA anuncia possibles restriccions d'ús de l'aigua de cara a setembre, davant l'actual sequera

L'Ajuntament va aprovar inicialment el Pla d'emergència en situacions de sequera de l'Hospitalet

L'Agència Catalana de l'Aigua alerta de possibles restriccions a l'àrea de Barcelona al setembre. Unes limitacions, però, que de moment, no afecten l'aigua de boca. Una situació que anirà determinada en cas de no produir-se precipitacions.  La ciutat disposa d'un Pla d'emergència en situacions de sequera.

Actualment, ja hi ha 150 municipis del país en alerta per la sequera i les previsions assenyalen que al setembre, afectaran també a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Un estat d'alerta que suposa restriccions en l'ús, tot i que no per l'aigua d'aixeta. Unes restriccions que hauran d'aplicar els ajuntaments.

De fet, el passat mes de juliol, l'Ajuntament va aprovar inicialment el Pla d'emergència en situacions de sequera de l'Hospitalet, una iniciativa que preveu les accions municipals a realitzar a la ciutat en cas de produir-se una declaració d'estat de sequera per part de l'ACA.

A l'Hospitalet, segons dades publicades per l'Ajuntament, en els darrers tres anys s'ha consumit una mitjana anual d'11,9 milions de metres cúbics d'aigua, la majoria, el 76,9%, d'ús domèstic. El subministrament al municipi forma part del sistema d'abastament conjunt a l'àrea metropolitana gestionat per Aigües de Barcelona i rep principalment l'aigua tractada a la planta de Sant Joan Despí provinent del riu Llobregat o de l'aqüífer del delta.

Així doncs, les mesures afectarien el reg de jardins i zones verdes, que només es podran regar dos dies a la setmana i a la nit. A més, tampoc està autoritzada la neteja dels carrers amb mànegues. Pel que fa a l'agricultura i la ramaderia, és obligatori reduir el consum d'aigua. L'alerta prohibeix també omplir les piscines particulars que es trobin buides. A més, s'hi inclouen actuacions com l'ampliació de la detecció de fuites, el seguiment del consum dels grans consumidors, la regulació de l'ús d'aigua potable per a usos esportius i lúdics, la intensificació de controls, la imposició de sancions si s'escau i un protocol de comunicació a la població.

Dins les polítiques mediambientals i de sostenibilitat contra l'emergència climàtica, l'Ajuntament de L'Hospitalet fomenta l'estalvi i una gestió responsable de l'aigua als edificis i equipaments municipals, i utilitza aigües no potables per al reg de les zones verdes, la neteja de l'espai públic, les fonts ornamentals i les piscines de les instal·lacions esportives.

Ara mateix els embassaments es troben al 42% de la capacitat, encara prou per damunt del 20 per al que van arribar al 2007 i el 2008, una situació, doncs, força més crítica. Per tant, l'arribada de pluges en les pròximes setmanes resultarà clau per dictaminar quin estat es declara, que pot ser de prealerta, alerta, excepcionalitat o emergència.

Des de l'ACA s'insta a fer un consum d'aigua molt racional i procurar l'estalvi més gran i l'eficiència possible. Cal assenyalar que a l'àrea metropolitana de Barcelona hi viuen cinc milions d'habitants.