Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC Reproduir video

23/09/2022 Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23/09/2022

  23/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC

 • Video: 22/09/200

  22/09/200

  Entrevista de L'Informatiu - Francesc Grifé, tècnic biblioteques municipal

 • Video: 21-09-2022

  21-09-2022

  Aula L'H 21 de setembre - El Plató de Cinema. Coneixem dos dels seus alumnes

 • Video: 21/09/2022

  21/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - José Luis Casanova, cap Salut Ambiental Ajuntament L'H

 • Video: 21/09/2022

  21/09/2022

  L'Informatiu - 21-09-2022

 • Video: 20-09-2022

  20-09-2022

  Veïns - Nova secció "Els nostres drets, el nostre destí" i Avismón i la gent gran

  I la Festa Major del Blocs Ciutat Comtal

El CB L'Hospitalet a un pas de les semifinals de la Lliga Catalana

Necessita vèncer al CB Salou als quarts de final (diumenge, 12:45h)

L'Hospitalet celebra el dia Europeu Sense Cotxes

Amb tall de trànsit i activitats diverses

El programa ‘Nexe Jove' ofereix redreçar el perfil acadèmia de 130 joves

Obertes les inscripcions d'una nova edició de la Llançadora ‘Connecta Ocupació'

L'Hospi vol esvair els dubtes guanyant a domicili

S'enfronta a la Pobla de Mafumet (diumenge 12h)

 • Adjudicades les obres pel nou CAP de la Florida

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 29. 07. 2022

Adjudicades les obres pel nou CAP de la Florida

Tindrà un pressupost de més de dos milions d'euros

La Generalitat ha fet pública l'adjudicació de les obres del nou Centre d'Atenció Primària de La Florida a l'Avinguda Catalunya. Està previst que el nou equipament sanitari estigui enllestit en uns quinze mesos, un CAP que fa més d'una dècada que s'espera i que fa anys que reivindiquen les entitats veïnals.

Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat a l'empresa M. y J. Gruas SA les obres del nou CAP de la Florida a la planta baixa que està ubicada a l'Avinguda Catalunya 92-98. El cost de les obres són de 2.112.836 euros i es preveu que estiguin enllestides en quinze mesos.

Aquest desdoblament del CAP de la Florida, l'actual es troba al Parc dels Ocellets, ja estava plantejat el 2008, però per la crisi econòmica es va aturar i no ha estat fins més d'una dècada després que s'ha reactivat. Des de l'Associació de Veïnes i Veïns de la Florida ja fa anys que ho reivindiquen i valoren positivament aquesta adjudicació. "En un barri tan densament poblat i amb uns 44 mil habitants era una necessitat que no es podia endarrerir més en el temps" explica Pedro Luna, membre de l'AViV de la Florida.

El nou CAP tindrà una superfície d'uns 1500 metres quadrats, la majoria en la planta baixa de l'edifici de l'Avinguda Catalunya que també acull habitatges de protecció oficial i l'Escola Bressol Municipal Casa de les Flors. L'equipament té una població assignada d'uns vint-i-sis mil persones i la seva posada en marxa servirà per descongestionar l'actual CAP del Parc dels Ocellets. "La situació de saturació constant de l'actual CAP es va fer especialment palesa durant la pandèmia i es va demostrar que la Florida no pot dependre d'un únic ambulatori" destaca Pedro Luna.

Segons el pla funcional del nou CAP que ha publicat la Conselleria de Salut, hi treballaran 15 metges, 15 infermeres familiars i comunitàries, 2 auxiliars d'infermeria, 2 treballadores socials, 14 professionals de gestió i 24 metges en formació. A diferència del que s'havia previst en un inici, l'atenció pediàtrica i odontològica continuarà a l'actual CAP i no es traslladarà al de l'Avinguda Catalunya.

El nou CAP de la Florida serà el següent en construir-se a L'Hospitalet, després de més d'una dècada d'espera. "Recordem que aquesta és una assignatura pendent des de fa molts anys i una de les grans reivindicacions de les veïnes i veïns de la Florida. Ja des de l'època de la consellera de Salut Marina Geli, la Generalitat es va comprometre al desdoblament del CAP de la Florida" explica Pedro Luna que també recorda com el 2018 l'Ajuntament de L'Hospitalet va signar amb la consellera Alba Vergés el "Pacte de Salut i Benestar" a on es va acordar que el nou CAP obriria l'any 2021.

Des de l'AViV de la Florida destaquen que estaran molt atents a l'evolució de les obres i adequació de l'edifici del nou CAP. També esperen que no hi hagi més retards per part de l'administració després de tants anys d'incompliments.

A banda del nou CAP de la Florida, segons va anunciar fa unes setmanes la Conselleria de Salut, en els anys vinents a L'Hospitalet es construirà el CAP de Sant Josep, juntament amb el CUAP de L'Hospitalet i una petita base d'ambulàncies d'emergències del SEM. Serà a uns terrenys entre les avingudes Josep Tarradellas i Isabel la Catòlica.