Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC Reproduir video

23/09/2022 Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23/09/2022

  23/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC

 • Video: 22/09/200

  22/09/200

  Entrevista de L'Informatiu - Francesc Grifé, tècnic biblioteques municipal

 • Video: 21-09-2022

  21-09-2022

  Aula L'H 21 de setembre - El Plató de Cinema. Coneixem dos dels seus alumnes

 • Video: 21/09/2022

  21/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - José Luis Casanova, cap Salut Ambiental Ajuntament L'H

 • Video: 21/09/2022

  21/09/2022

  L'Informatiu - 21-09-2022

 • Video: 20-09-2022

  20-09-2022

  Veïns - Nova secció "Els nostres drets, el nostre destí" i Avismón i la gent gran

  I la Festa Major del Blocs Ciutat Comtal

El CB L'Hospitalet a un pas de les semifinals de la Lliga Catalana

Necessita vèncer al CB Salou als quarts de final (diumenge, 12:45h)

L'Hospitalet celebra el dia Europeu Sense Cotxes

Amb tall de trànsit i activitats diverses

El programa ‘Nexe Jove' ofereix redreçar el perfil acadèmia de 130 joves

Obertes les inscripcions d'una nova edició de la Llançadora ‘Connecta Ocupació'

L'Hospi vol esvair els dubtes guanyant a domicili

S'enfronta a la Pobla de Mafumet (diumenge 12h)

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 27. 07. 2022

Arriben els infants sahrauís a l'Hospitalet per gaudir de l'estiu després setmanes de retard i problemes burocràtics

L'H pel Sàhara fa una crida urgent ja que ha arribat un infant sense família assignada i haurà de tornar en els propers dies

Amb molts dies de retard, finalment han arribat a l'Hospitalet la vintena de nens i nenes sahrauís, procedents dels campaments de refugiats de Tindouf a Algèria. Uns infants que gairebé han perdut un mes d'estança aquí, fruit de la situació política entre Espanya i Marroc, però que gràcies a les famílies d'acollida i a la tasca duta a terme per Hospitalet amb el Sàhara, podran gaudir d'uns dies de descans, d'atenció mèdica i de gaudi estiuenc. 

El president de l'entitat, Pedro Pérez, ha recordat que el programa Vacances en Pau es realitza des de 1996 i que sempre hi ha hagut dificultats, però res tan complex com aquest estiu. Pérez ha assenyalat que "entre la pandèmia i la situació política amb el conflicte del govern espanyol amb Algèria ha fet que la situació hagi estat 'kafkiana'.

Els motius no han estat clars, amb manca d'informació, amb demores en la tramitació de papers o problemes amb la línia algerina". El president ha afirmat que "ha anat tan malament, que ara només pot anar a millor, i l'estiu vinent, acollirem més nens".

Els exemples de la dificultat per l'acollida dels infants s'han produït a dojo, com el de l'Hayer, que va arribar dilluns de matinada a Sevilla. Cláudia García és el primer cop que acull un infant sahrauí, després d'anys de rumiar-ho amb la seva parella. Explica que Hayer "hauria de ser aquí des de dijous passat (21 de juliol) i tot just ahir la van pujar a un autocar des de Sevilla".

SALAMU HAURÀ DE TORNAR SI NO TROBA FAMÍLIA D'ACOLLIDA EN ELS PROPERS DIES

El cas de l'Hayer, així com el d'altres infants s'ha pogut solucionar, però encara resten nens que a causa dels afers burocràtics han arribat a Catalunya, sense família assignada, com és el cas d'en Salamu. Des de l'entitat fan una crida urgent a trobar una família, ja que si no es troba en els pròxims dies, haurà de tornar als campaments al Sàhara Occidental, on actualment viuen amb temperatures superiors als 50 graus. Podeu posar-vos en contacte amb L'H amb el Sàhara al correu info@lhsahara.org i al telèfon 93 448 32 23.

Una estada més curta, ja que els infants hauran de tornar als campaments la primera setmana de setembre, així que les famílies faran tot el possible perquè gaudeixin al màxim. Olga Rodríguez és el segon cop que acull infants a l'estiu a casa. Explica que "encara que siguin sis setmanes, els acompanyaran a totes les revisions mèdiques, i sobretot que xalen a la piscina, a la platja, i passin el millor estiu possible".

Un acte de benvinguda que va comptar amb la presència del representant del Front Polisario a Catalunya, Abidin Bucharaya, que va agrair la solidaritat de la ciutat, així com l'alcaldessa, Núria Marín i la regidora de Participació i Relacions Ciutadanes, Maria Angeles Sariñena, així com els portaveus dels grups municipals a l'Ajuntament.