L’Ajuntament de l’Hospitalet ha editat el tríptic ‘Bones pràctiques turístiques’, amb l’objectiu de convidar els visitats de la ciutat a conèixer la cultura, la gastronomia, les tradicions i el comerç de proximitat d’una manera respectuosa amb el medi ambient, utilitzant mitjans de transport sostenibles i fent un ús responsable dels allotjaments.

Des de l’Ajuntament assenyalen que la restauració i el turisme són uns dels principals eixos econòmics, amb més de 300.000 pernoctes a l’Hospitalet i que es generen prop de 4.000 llocs de treball a la restauració. Per millorar l’experiència, han dissenyat una campanya a disposició dels visitants on es destaquen els museus, centres culturals o restaurants.

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de l’Hospitalet, José Antonio Alcaide, ha declarat que “volem que els visitants i turistes puguin gaudir de la nostra ciutat, així com la nostra restauració, comerç i patrimoni, i fent-ho alhora amb molt respecte pels nostres veïns i veïnes”.

Una guia que s’ha editat en diferents formats i en tres idiomes, català, castellà i anglès, i que forma part de les actuacions per assolir els objectius de desenvolupament sostenible. De fet, el passat mes de juny, l’Hospitalet va rebre la certificació “Compromís per a la Sostenibilitat Turística Biosphere” de les Nacions Unides.