Destaquem Tots els vídeos Les biblioteques obren a la tarda durant l'agostTecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions David Romero, Premi Desplante 2022 de flamencL'hospitalenc ha estat guardonat al Festival Internacional de Cante de Las Minas, a Múrcia Gerard Sevillano, incorporació de renom per al CB L'HospitaletL'aler procedeix del Girona, equip amb què enguany ha aconseguit l'ascens a ACB La Salamandra acollirà la primera edició del festival 'Fanàtik' de música en catalàEl 2 i 3 de setembre Hospitalet reunirà el millor del pop-rock i de la música urbana L'Hospital de Bellvitge dona menús a entitats socials de la ciutatÀpats i plats envasats sense obrir es destinaran a persones en situació de vulnerabilitat Entren en vigor les mesures estatals d'estalvi energèticEl comerç ha de tenir l'aire condicionat a 27 graus i les portes tancades | Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 04. 07. 2022 Les noves tendències del sector del cafè arriben a L'HL'empresa catalana Syra Coffee trasllada la seva planta torrefactora a la ciutatEls hàbits de consum del cafè estan canviant. Després de la irrupció de les càpsules, empreses i clients aposten cada vegada més pel cafè d'alta qualitat, de petits productors i amb una menor petjada ecològica. Una d'aquestes companyies és Syra Coffee, una empresa en creixement que ha obert una planta per torrar cafè d'especialitat en una nau de 1.000 metres quadrats al polígon de la Carretera del Mig. De les instal·lacions de L'Hospitalet en surten els paquets a punt per vendre en la vintena de botigues-cafeteries que Syra Coffee té en diferents punts d’Espanya. Una xifra, però, que aviat quedarà petita, i és que aquesta empresa catalana en plena expansió preveu passar a 50 establiments en els propers mesos, a més de doblar la plantilla fins a 150 treballadors. De fet, és aquest creixement el que ha portat a la companyia a abandonar la planta que tenia a Barcelona i instal·lar-se a L’Hospitalet, on ha trobat un espai idoni i estratègic per a la seva activitat. Així, en Yassir Raïs, fundador de Syra Coffee, explica que "nosaltres fem tot el procès, des de la cata i la torrefacció fins que servim el cafè final, i per això necessitàvem un espai gran. Buscàvem una nau que ens donés l'oportunitat de créixer encara més i, alhora, que tingués proximitat amb l'aeroport, la Zona Franca i el port. Hem de poder fer arribar els nostres cafès d'una manera facil". Des de Syra Coffee atribueixen el bon moment de l'empresa a un canvi d’hàbits dels consumidors, que cada vegada aposten més pel cafè de qualitat i molt al moment. Una tendència a l'alça que es contraposa a l’auge que van tenir les càpsules de cafè ara fa uns anys. Per Raïs, "s'està produïnt un retorn a la compra de cafè en gra per moldre'l a casa o a les nostres botigues. Quant més recent és el torrat i la molta, molt millor és el cafè. A més, el cafè d'especialitat és dolç o àcid, però és no amarg. Varia segons la temporada perquè el concepte és que sigui fresc com si es tracés d'una fruita". Un altre dels reclams del cafè d’especialitat, diuen, és el seu component sostenible, orgànic i sense pesticides, fruit de ser elaborat per petits productors en un model de comerç just. La companyia va facturar l’any passat 1,3 milions d’euros, i preveu triplicar els ingressos en aquest exercici. Enllaços |