Aula L'H Resum d'estiu (3) Reproduir video

10-08-2022 Aula L'H Resum d'estiu (3)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-08-2022

  07-08-2022

  Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

  Documental de l'historiador Quim Solias

 • Video: 06-08-2022

  06-08-2022

  Veïns Resum Estiu (4)

 • Video: 03-08-2022

  03-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (2)

 • Video: 30-07-2022

  30-07-2022

  Veïns Resum Estiu (2)

 • Video: 26-07-2022

  26-07-2022

  Veïns Resum Estiu (1)

 • Video: 22/07/2022

  22/07/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, investigadora grup BIOCOM-UPC

Les biblioteques obren a la tarda durant l'agost

Tecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions

David Romero, Premi Desplante 2022 de flamenc

L'hospitalenc ha estat guardonat al Festival Internacional de Cante de Las Minas, a Múrcia

Gerard Sevillano, incorporació de renom per al CB L'Hospitalet

L'aler procedeix del Girona, equip amb què enguany ha aconseguit l'ascens a ACB

La Salamandra acollirà la primera edició del festival 'Fanàtik' de música en català

El 2 i 3 de setembre Hospitalet reunirà el millor del pop-rock i de la música urbana

L'Hospital de Bellvitge dona menús a entitats socials de la ciutat

Àpats i plats envasats sense obrir es destinaran a persones en situació de vulnerabilitat

Entren en vigor les mesures estatals d'estalvi energètic

El comerç ha de tenir l'aire condicionat a 27 graus i les portes tancades

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 01. 07. 2022

Manuel Piñar reitera la prioritat de "recompondre el consens" dins el moviment veïnal

També apunta que el PDU Biopol Granvia ha de tenir més "càrrega social"

El reelegit president de la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet, Manuel Piñar, ha reiterat la intenció de tancar aviat la fractura” que es va fer palesa en l’última assemblea general, quan quatre associacions van presentar una candidatura alternativa. Segons Piñar, aquesta candidatura alternativa "no va saber valorar la feina feta anteriorment", una postura que qualifica d'"error tàctic”, que va derivar en una "reacció contrària” entre la resta d'entitats federades.

A l’entrevista de l’Informatiu de TVLH, Piñar ha confirmat que la seva intenció inicial era no presentar-se a la reelecció però que, arran de la candidatura alternativa que presentaven les associacions Som Santa Eulàlia, AVVIBellvitge, AVVLa Florida i AVVCollblanc-la Torrassa, va rebre múltiples peticions per tornar-s’hi a presentar, cosa que va fer el mateix dia de l’assemblea.

Manuel Piñar creu que aquestes quatre entitats veïnals van cometre un “error tàctic”, en no saber valorar prou la feina feta anteriorment per les diverses juntes directives de la federació de veïns i per membres d’associacions veïnals d’un altre perfil generacional. Piñar ha estat ben gràfic quan ha afirmat que “sempre es cacen més mosques amb mel, que no pas amb vinagre”.

Tot i això, Manuel Piñar ha reiterat el missatge que cal enfortir el moviment veïnal a L’Hospitalet i, en aquest sentit, ha afirmat que la prioritat més immediata serà “recompondre el consens”.

Piñar també s’hi ha referit al reformulat PDU Biopol Granvia i ha assegurat que “ha millorat” en comparació amb les propostes anterior, però ha puntualitzat que un pla urbanístic d’aquesta envergadura hauria de tenir “més càrrega social” i que això serà una prioritat de la FAAVVLH.

Pel que fa al projecte del PDU, Manuel Piñar ha puntualitzat que tenint el compte les promocions d’habitatges que hi ha en marxa arreu de la ciutat caldria tenir més en compte les “necessitats de la ciutadania a tots els nivells, des de residències de gent gran a escoles bressol”.

En matèria sanitària, Manuel Piñar confia que la Generalitat comenci la construcció del futur CUAP i CAP de Sant Josep, al solar de l'Opel, el més aviat possible perquè és "una autèntica necessitat”. I ha recordat que també serà central d’ambulàncies i centre de diagnòstic per la imatge.

Igualment, s’ha felicitat per la reobertura dels quiròfans de l’Hospital General perquè no és admissible que el veïnat de la ciutat hagi de ser atès en un altre municipi. I ha lamentat que també enguany tanquin a l’agost els CAPs de Can Serra, Sanfeliu i Gornal. El reelegit president de la federació veïnal, Manuel Piñar, ha reclamat “prou recursos i personal” solucionar aquesta mancança.