Aula L'H Resum d'estiu (3) Reproduir video

10-08-2022 Aula L'H Resum d'estiu (3)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-08-2022

  07-08-2022

  Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

  Documental de l'historiador Quim Solias

 • Video: 06-08-2022

  06-08-2022

  Veïns Resum Estiu (4)

 • Video: 03-08-2022

  03-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (2)

 • Video: 30-07-2022

  30-07-2022

  Veïns Resum Estiu (2)

 • Video: 26-07-2022

  26-07-2022

  Veïns Resum Estiu (1)

 • Video: 22/07/2022

  22/07/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, investigadora grup BIOCOM-UPC

Les biblioteques obren a la tarda durant l'agost

Tecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions

David Romero, Premi Desplante 2022 de flamenc

L'hospitalenc ha estat guardonat al Festival Internacional de Cante de Las Minas, a Múrcia

Gerard Sevillano, incorporació de renom per al CB L'Hospitalet

L'aler procedeix del Girona, equip amb què enguany ha aconseguit l'ascens a ACB

La Salamandra acollirà la primera edició del festival 'Fanàtik' de música en català

El 2 i 3 de setembre Hospitalet reunirà el millor del pop-rock i de la música urbana

L'Hospital de Bellvitge dona menús a entitats socials de la ciutat

Àpats i plats envasats sense obrir es destinaran a persones en situació de vulnerabilitat

Entren en vigor les mesures estatals d'estalvi energètic

El comerç ha de tenir l'aire condicionat a 27 graus i les portes tancades

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 29. 06. 2022

Es gradua la darrera promoció de l'Acadèmia Cultura

A l'acte s'ha recordat la lluita per la continuïtat del centre

Alumnat, professorat i famílies de l'Acadèmia Cultura han celebrat el darrer acte de graduació al centre, abans que el curs vinent es traslladin a l'Institut Maria Miret. Durant l'acte, han volgut reivindicar la importància de la lluita compartida.

Comença la graduació dels alumnes de quart d'ESO d'Acadèmia Cultura. Però aquesta no és una graduació més. La promoció del 2022 serà la darrera del centre educatiu que enguany tanca les portes com Acadèmia Cultura. A la seva intervenció, els alumnes han destacat la lluita d'aquests dos anys perquè el centre no tanqués, i tot, enmig d'una pandèmia.

"Va ser molt dur, ja començant amb el Covid, i això afegit al que va passar amb l'escola" explica l'Andrea Solís, estudiant que s'ha graduat a l'Acadèmia Cultura. "Estem molt orgullosos perquè vam lluitar molt i ara l'escola no es tanca" afegeix. "Va ser mol dur, pensava que no em graduaria. És tot un orgull per mi graduar-me aquí i ser la darrera promoció després de setanta anys" explica emocionat l'Hugo García, un altre dels alumnes que s'han graduat.

I si aquesta trentena d'alumnes han pogut rebre les bandes de la graduació en Acadèmia Cultura, en part, ha estat gràcies a la protesta de famílies, professorat i alumnes. Va iniciar-se fa dos anys i tot i una primera victòria inicial, l'ombra del tancament va tornar a planar per l'escola a les preinscripcions d'enguany. Aquesta darrera promoció de l'Acadèmia Cultura ha volgut agraïr a professorat i famílies per la lluita compartida.

"El dret no es dona, el dret s'aconsegueix, i això li quedarà clavat en la ment" explica Khalil Tafzi Elhadri, pare d'una dels alumnes graduats, "perquè per aconseguir alguna cosa, cal lluitar". La Ingrid López, mestra i delegada de CCOO afegeix tot el que ha costat aquesta lluita i el que suposa l'actual graduació: "Fa dos anys no ens ho haguéssim pensat el que hem aconseguit. Ha estat molt emotiu" 

El proper any el centre educatiu canvia d'espai, es dirà Institut Escola Maria Miret i ja no serà concertat, sinò un centre públic. Continuarà el professorat i els alumnes, però no hi seràn alguns professors que es jubilen, ni tampoc l'històric director, Domingo Pérez, que també es retira.

"La pena és que hem de tancar, però tenim l'esperança que continuem en un altre lloc. Jo no ho faré" explica Domingo Pérez, "però l'equip directiu que continua és molt bo" i confia que continuin el treball fet a l'Acadèmia Cultura a l'Institut-Escola Maria Miret.

Una darrera graduació que ha comptat com a padrines a l'infermera del centre, Elena Martínez, i l'alcadessa de L'Hospitalet i exalumne de l'Acadèmia Cultura, Núria Marín.