Aula L'H Resum d'estiu (3) Reproduir video

10-08-2022 Aula L'H Resum d'estiu (3)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-08-2022

  07-08-2022

  Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

  Documental de l'historiador Quim Solias

 • Video: 06-08-2022

  06-08-2022

  Veïns Resum Estiu (4)

 • Video: 03-08-2022

  03-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (2)

 • Video: 30-07-2022

  30-07-2022

  Veïns Resum Estiu (2)

 • Video: 26-07-2022

  26-07-2022

  Veïns Resum Estiu (1)

 • Video: 22/07/2022

  22/07/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, investigadora grup BIOCOM-UPC

María Vicente inicia el campionat d'Europa sense pressió

La temporada de l'hospitalenca ha estat marcada per una lesió al quàdriceps

Pessics de Ciència abordarà la crisi climàtica a partir del setembre

Ofereix un cicle d'activitats sobre els desafiaments climàtics i a la crisi energètica

L'Escola de Vida amplia la seva oferta formativa amb nivells més avançats de català i castellà

Els dies 5, 6 i 7 de setembre s'obren les inscripcions per al curs 2022/2023

El juvenil de la Unificación Bellvite, en marxa

El conjunt de Quim Ruiz prepara la nova temporada, enguany a la Lliga Nacional

Les biblioteques obren a la tarda durant l'agost

Tecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 14. 06. 2022

La cònsol d'Estats Units visita l'Institut Escola Puig i Gairalt

En reconeixement pel seu paper al projecte "Remix the School"

L'Institut Escola Puig i Gairalt és un dels centres que s'ha apuntat aquest curs al projecte "Remix The School" que té com a objectiu fomentar el reciclatge i l'economia circular a les aules. Avui ha rebut la visita de representants del Consolat General dels Estats Units a Barcelona que financien el projecte.

"És molt impressionant les coses que heu fet. M'ha agradat molt el que he vist en el tour que hem fet aquest matí" són les paraules de reconeixement de la cònsol d'Estats Units a Barcelona, Katie Stana als alumnes de l'Institut Escola Puig i Gairalt. Aquest centre de Pubilla Cases és el primer que ha visitat la cònsol per conèixer com ha anat el projecte "Remix the School", que ha finançat l'organisme nord-americà.

Acompanyada de l'alcaldessa Núria Marín, la cònsol ha vist com els alumnes han creat biomaterials: de les restes del cafè o les pells de la taronja en fabriquen això, bonics vitralls o peces de mosaics. Darrere de fórmules amb glicerina o transformacions químiques, han volgut transmetre una idea: el reciclatge.

"Tenir ja interioritzat aquest concepte que el residu orgànic es pot aprofitar per donar-li un altre ús, tant de bo de petit hagués sabut aquestes coses" explica emocionat un dels professors responsable del projecte, Damià Pascual. "És un canvi de mentalitat total" i explica que ara els alumnes al menjador pregunten si es poden aprofitar la pell de la taronja. 

Professors i alumnes s'han implicat al projecte de fabricació de biomaterials i el seu bon paper ha suposat aquesta visita de la cònsol en l'acte de cloenda. "El Consolat americà acostuma a finançar projectes de l'àmbit educatiu i en aquest curs dintre del projecte d'innovació ha escollit deu centres de l'àrea metropolitana i el Puig i Gairalt ha estat un dels més innovadors" explica el tinent d'alcaldia d'Educació David Quirós. "I és per això que el consolat americà ha volgut acompanyar-nos avui"

A la iniciativa també s'ha implicat la comunitat del barri, ja que les restes orgàniques s'han anat recollint a establiments de Pubilla Cases. Al final de la visita s'han lliurat diplomes a l'alumnat que ha participat al projecte. L'alcaldessa Núria Marín ha aprofitat la visita de la cònsol per demanar la seva col.laboració en un altre projecte innovador de la ciutat com és el d'auxiliars de conversa d'anglès. La petició de voluntaris ha estat ben rebuda pel cònsol i properament podrien parlar per participar-hi.