Aula L'H Resum d'estiu (3) Reproduir video

10-08-2022 Aula L'H Resum d'estiu (3)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-08-2022

  07-08-2022

  Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

  Documental de l'historiador Quim Solias

 • Video: 06-08-2022

  06-08-2022

  Veïns Resum Estiu (4)

 • Video: 03-08-2022

  03-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (2)

 • Video: 30-07-2022

  30-07-2022

  Veïns Resum Estiu (2)

 • Video: 26-07-2022

  26-07-2022

  Veïns Resum Estiu (1)

 • Video: 22/07/2022

  22/07/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, investigadora grup BIOCOM-UPC

María Vicente inicia el campionat d'Europa sense pressió

La temporada de l'hospitalenca ha estat marcada per una lesió al quàdriceps

Pessics de Ciència abordarà la crisi climàtica a partir del setembre

Ofereix un cicle d'activitats sobre els desafiaments climàtics i a la crisi energètica

L'Escola de Vida amplia la seva oferta formativa amb nivells més avançats de català i castellà

Els dies 5, 6 i 7 de setembre s'obren les inscripcions per al curs 2022/2023

El juvenil de la Unificación Bellvite, en marxa

El conjunt de Quim Ruiz prepara la nova temporada, enguany a la Lliga Nacional

Les biblioteques obren a la tarda durant l'agost

Tecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 01. 06. 2022

Els esplais d'estiu recuperen la normalitat amb una àmplia oferta de lleure

Les entitats ofereixen al voltant de 6.000 places i hi ha beques i ajudes per fomentar la participació

Infants i joves des dels zero fins als divuit anys poden gaudir de l’oferta de lleure dels casals d’estiu. Entre les diferents propostes hi ha sortides a la natura, campaments, colònies, classes de música i atenció a la primera infància. Des de les associacions educatives de tots els barris treballen perquè tots els nens i nenes tinguin unes bones vacances.

 

Les entitats de lleure educatiu de la ciutat afronten l’estiu amb total normalitat i treballen per oferir un ampli ventall d’activitats amb els aforaments d’abans de la pandèmia. "El 2022 és un any de normalitat i, amb humilitat, d'ambició per arribar a tots els infants adolescents i joves de la ciutat que desgraciadament han vist algún tipus de limitació en els darres dos anys", indica Felipe Campos, president Consell de l'Esplai de la ciutat de L'Hospitalet.
 
Infants i joves des dels zero fins als divuit anys poden gaudir de l’oferta de lleure dels casals d’estiu. Les famílies poden trobar una entitat de lleure a pràcticament tots els barris de la ciutat i hi ha places per a uns 6.000 usuaris. "Tenim una gran diversitat de localització, d'edat, tipus d'activitat", afirma Campos. Entre les diferents propostes hi ha sortides a la natura, campaments, colònies o música. "Aquest any tindren un acord amb l'EMMCA i dindre d'alguns casals podran tenir dos dies de música", ha afegit Campos.
 
Els casals d'estiu són una bona opció per als pares i mares que han de treballar durant l'estiu, "són una manera de garantir amb dignitat unes vacances de lleure i educatives pels infants", afirma Lidia González, subdirectora Associació Educativa Ítaca.
 
Beques per als esplais d'estiu
 
Des del Consell de l'Espai informen que els períodes de matriculació estan oberts. Aconsellen a les famílies que s'apropin a les entitats o entrin a la seva pàgina web per informar-se de les places oferides en cada associació, l'horari d'atenció i les beques i ajuts disponibles. "Hi ha un esforç molt gran per part de les entitats per garantir tot un seguir de beques que poden permetre la participació en igualtat d'oportunitats en les activitats d'estiu, ja sigui a casals, colònies o campaments", ha explicat Campos.
 
La pandèmia ha marcat un abans i un després també en les activitats de lleure. "Des de fa dos anys incorporem el vessant de la salut mental dels infants, adolescents i joves. Crec que tenim uns equips educatius que han treballat molt i s'han deixat la pell", ha volgut destacar el president. Per a Campos també és molt important remarcar que els docents ofereixen a l'estiu activitats educatives, però també "de lleure i afectives" per als infants.
 
Des del Consell de l'Espai conviden a tothom a aproparse a les entitats que forman part de la xarxa durant l'estiu. "Són activitats i moments inolvidables per als infants i joves", conclou Campos.