Entrevista de L'Informatiu - Daniel López-Codina, investigador del grup BIOCOM Reproduir video

04/07/2022 Entrevista de L'Informatiu - Daniel López-Codina, investigador del grup BIOCOM

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 04/07/2022

  04/07/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Daniel López-Codina, investigador del grup BIOCOM

 • Video: 01-07-2022

  01-07-2022

  Entrevista de L'Informatiu - Manuel Piñar, reelegit president de la FAAVV

 • Video: 01-07-2022

  01-07-2022

  L'Informatiu 01-07-2002

 • Video: 30-06-2022

  30-06-2022

  Entrevista de L'Informatiu - José García, vicepresident DEPANA. La del ZEPA Delta Llobregat

 • Video: 29-06-2022

  29-06-2022

  Aula L'H 29 de juny - Estudi sobre els joves de la Florida i el seu barri. ApS d'Integració Social de l'Ins Vilumara

 • Video: 29-06-2022

  29-06-2022

  Entrevista de L'Informatiu - Fran Belver, 1er Tinent d'alcalde i portaveu municipal PSC

Les noves tendències del sector del cafè arriben a L'H

L'empresa catalana Syra Coffee trasllada la seva planta torrefactora a la ciutat

L'H torna a acollir un espectacle dins del Festival Grec

Àlex Rigola porta l'obra "Ofèlia" a Can Trinxet

Augmenten els contagis de Covid a les portes de les vacances

Els analistes consideren que la situació no és crítica

Fílmax Gran Via bat el record de persones disfressades de Minions

Els cinemes del centre comercial Gran Via 2 realitzen un esdeveniment especial per l'estrena de Minions: El Origen de Gru

Efrén García seguirà dirigint al CF Can Buxeres

L'equip disputarà la 3a Catalana

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 11. 02. 2022

Les famílies de l'Escola Ernest Lluch estrenaran edifici amb l'inici de curs 2022-2023

Després d'onze anys en barracons

Les famílies i personal docent de l’Escola Ernest Lluch estrenaran un nou equipament el curs vinent i deixaran enrere els mòduls prefabricats que ara ocupen al carrer Mas. El nou edifici tindrà quatre plantes i resoldrà els problemes d’espai que tenia l’escola per acollir als més de 250 alumnes que en formen part.

Amb el pas dels anys i l’augment d’alumnat, l’espai on ara es troba l’Escola Ernest Lluch, al carrer Mas, s’ha anat quedant cada vegada més petit. Fa onze anys que funciona en barracons, des que l’escola va obrir, una solució que havia de ser provisional, però que finalment es va allargar en el temps. L’edifici que substituirà els mòduls prefabricats ja és una realitat fruit d’anys de reivindicacions per part de les famílies.

La directora del centre, Ana Fernández, ha volgut transmetre les ganes i la il·lusió amb la qual esperen el trasllat definitiu al nou edifici. “Estem molt entusiasmats, és una cosa molt esperada des de fa molt de temps i ha estat un aspecte que hem reivindicat moltes vegades i que era una necessitat”. Recorda que van començar amb només quatre aules d’educació infantil, però que els alumnes s’han anat multiplicant fins a arribar a avui: sis grups de primària i quatre d’infantil que fan un total de 255 infants.

El nou equipament es troba entre el carrer Montseny i el passatge Colom, al barri de la Torrassa. Tindrà quatre plantes amb aules suficients per als alumnes que ara mateix formen part de l’escola. I a més, també n’hi haurà d’auxiliars per cobrir necessitats de dinàmiques educatives i acollir nous alumnes que arribin a la ciutat.

El fet d’estrenar edifici els farà recuperar el gimnàs i el menjador, entre altres equipaments, espais que fins ara havien hagut de destinar a altres funcions. La data en la qual es podrà estrenar la nova escola serà al setembre, quan iniciï el nou curs.

Així ho ha confirmat David Quirós, tinent d’alcalde d’Educació, i ha afirmat que “els tècnics i els professionals han fet molt bona feina. La comunitat educativa de l’Ernest Lluch està constantment en contacte amb ells perquè s’adapti a la realitat i a les necessitats educatives del seu projecte”.

Un nou edifici que les famílies esperen amb molta il·lusió. Des de l’AMPA donen gràcies a tots aquells pares que han lluitat per la seva construcció encara que els seus fills no l’hagin pogut gaudir per haver hagut de marxar a l’institut per seguir amb una nova etapa educativa. Un fet que fa que les reivindicacions segueixin en peu.

La presidenta de l’AMPA de l’escola, Anna González, assegura que “ens fa falta un institut per poder continuar amb aquest projecte educatiu, tot i que poden haver-hi escoles que s’ajustin, no són exactament el mateix. I pensem que tal com està creixent el barri i com s’estan edificant altres barris de L’Hospitalet, sí que fa falta un institut”.

Aprofitant que el final de curs serà el moment de dir adeu als barracons del carrer Mas, l’escola planteja fer una festa d’inauguració a la qual famílies i professorat comencin a fer el trasllat a la que serà la nova Ernest Lluch. Tot, sempre que es puguin complir les mesures de seguretat.