Entrevista de L'Informatiu - Aurora Pujol, metge genetista IDIBELL Reproduir video

21/01/2022 Entrevista de L'Informatiu - Aurora Pujol, metge genetista IDIBELL

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 21/01/2022

  21/01/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Aurora Pujol, metge genetista IDIBELL

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Aula L'H 19 de gener - 25 anys de l'Institut Rubió i Ors

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Clip Aula L'H - D'aula en aula. Scape Room científic amb l'Institut Bellvitge

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Clips Aula L'H - Dones de Ciència. Laia Alemany

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Clip Aula L'H - A fons. Mapathon amb l'Institut Santa Eulàlia

 • Video: 19/01/2022

  19/01/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Liliana Reyes, coordinadora local CCOO

José Montilla: "Catalunya no és una colònia i no te el dret a l'autodeterminació"

L'expresident va participar en el cicle de converses "Refer Catalunya" de L'H Espai de Debat

STOP Massificació denuncia irregularitats en el projecte Cosme Toda

Creuen que no hi garanties que tots els pisos rebin la llum solar que marca la normativa legal

El PSC de L'H creu que el bo jove facilitarà l'emancipació dels joves

Es farà efectiu en dos mesos amb caràcter retroactiu

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 13. 01. 2022

Botigues de barri de L'Hospitalet se sumen a ser bústia de gegants del comerç en línia

Per complementar el seu negoci, s'han convertit en punts d'enviament i recollida de paquets de missatgeria

El comerç de barri s’ha vist obligat a reinventar-se a causa de l’augment del comerç en línia i l’aparició de gegants de la venda per internet com, per exemple, Amazon. És per això que alguns d’ells, han optat per convertir-se en punts d’enviament i recollida de paquets dels seus competidors i d’aquesta manera aconseguir ingressos extra.

A L’Hospitalet ja es comencen a trobar comerços de barri amb cartells que els identifiquen com a punts d’enviament i recollida de paquets de missatgeria que provenen de grans comerços en línia. Dos d’ells són Recambios Cazorla i la Papereria-Llibreria Cuca, als barris del Centre i Sanfeliu.

L’Esther García és l’encarregada de regentar Recambios Cazorla, el seu negoci familiar. Sempre ha venut peces per a electrodomèstics i coses de casa, un negoci petit que, com gran part del comerç de barri, s’ha empetitit a causa de l’auge del comerç en línia.

Per pal·liar aquesta situació, des de l’estiu passat, a més de vendre electrodomèstics i els seus respectius recanvis, també ofereix el servei de recollida i enviament de paquets. Així ho explica als Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet: “cada matí ve el mateix repartidor, ens deixa els paquets, els codifiquem i els guardem. Després ve el client, ens ensenya el DNI, ens diu el seu nom i el recull. És fàcil i còmode per la gent i el petit comerç ens estem fastiguejant bastant”.

La mestressa de Recambios Cazorla afirma que arriben a passar entre 20 i 30 paquets al dia per la botiga, entre els que arriben de l’empresa de missatgeria i els que deixen els clients. En campanyes especials i per Nadal, han arribat a recollir i enviar més de 40.

D’això en treu un petit ingrés extra, però el que més en treu són nous clients. “Gent d’altres zones del barri que ni passava per aquí i que ha tornat. I sobretot gent que tornes a veure, que han vingut alguna vegada a buscar un paquet i venen i et pregunten per alguna cosa de casa.”

El cas de Recambios Cazorla és el mateix que el de la Papereria-Llibreria Cuca, que també ofereix el servei de recollida i enviament de paquets. La Neus, mestressa d’aquesta petita botiga, detalla que és una ajuda més per seguir endavant. “Tot suma, ja que totes les despeses cada vegada són més, hem de buscar alternatives acoblades al moment que s’està vivint. És un complement com ho és la Loteria de Catalunya, les càrregues de mòbil, les targetes de transport. Totes són petites ajudes”.

Ara, als bolígrafs, les llibretes i al material escolar de tota la vida que es pot trobar a la Papereria-Llibreria Cuca des de fa anys, s’hi sumen també els paquets de missatgeria. I és que l’augment del comerç en línia, en alguns casos, ja no és motiu per abaixar la persiana, sinó per mantenir-la pujada.