Entrevista de L'Informatiu - Aurora Pujol, metge genetista IDIBELL Reproduir video

21/01/2022 Entrevista de L'Informatiu - Aurora Pujol, metge genetista IDIBELL

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 21/01/2022

  21/01/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Aurora Pujol, metge genetista IDIBELL

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Aula L'H 19 de gener - 25 anys de l'Institut Rubió i Ors

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Clip Aula L'H - D'aula en aula. Scape Room científic amb l'Institut Bellvitge

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Clips Aula L'H - Dones de Ciència. Laia Alemany

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Clip Aula L'H - A fons. Mapathon amb l'Institut Santa Eulàlia

 • Video: 19/01/2022

  19/01/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Liliana Reyes, coordinadora local CCOO

José Montilla: "Catalunya no és una colònia i no te el dret a l'autodeterminació"

L'expresident va participar en el cicle de converses "Refer Catalunya" de L'H Espai de Debat

STOP Massificació denuncia irregularitats en el projecte Cosme Toda

Creuen que no hi garanties que tots els pisos rebin la llum solar que marca la normativa legal

El PSC de L'H creu que el bo jove facilitarà l'emancipació dels joves

Es farà efectiu en dos mesos amb caràcter retroactiu

 • El test d'antígens costarà 2,94 euros com a màxim

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 13. 01. 2022

El test d'antígens costarà 2,94 euros com a màxim

Sanitat aprova la tercera dosi per a tota la població major de 18 anys

El Govern d'Espanya regula el preu dels tests d'antígens per evitar els preus abusius de les darreres setmanes. Ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, aquest dijous en roda de premsa. Pel que a les vacunacions amb la tercera dosi dels menors de 40 anys, s'escurça de sis a cinc mesos el període per rebre-la.

El preu d'un test d'antígens per detectar la Covid-19 serà de màxim 2,94€ a les farmàcies. Així ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, després de la reunió de la comissió interministerial que havia convocat l'executiu. La mesura entrarà en vigor dissabte. 

La mesura arriba després d'un alt augment de la demanada dels tests durant les festes de Nadal, quan moltes farmàcies es van quedar sense existències. Les proves es venen des del mes de juliol i, mentre a altres països europeus són gratuïts, el seu preu ha oscil·lat entre els 5 i els 30 euros a les farmàcies catalanes.

Aprovada la tercera dosi per tots els majors d'edat

La Comissió de Salut Pública també ha donat llum verda a la dosi de reforç de la vacunació per a les persones majors de 18 anys. Des del 29 de desembre, les persones d'entre 40 i 49 anys que tenen la pauta completa poden demanar hora per rebre la tercera dosi. Ara cal que el Departament de Salut anunciï quan s'obre la inscripció prèvia per vacunar als menos de 40 anys i saber si es farà per franjes d'edat. 

Aquest mateix dimecres, Salut va explicar que havia demanat a l'Estat la tercera dosi a més grups d'edat i a les persones amb dependència. També va plantejar que s'escurci l'interval per a la dosi de reforç, de sis a cinc mesos en el cas de Pfizer i Moderna, com finalment ha acceptat el Govern.
 
Salut agilita els tràmits per la baixa mèdica per COVID
 
El Departament de Salut ha anunciat un seguit de mesures destinades a agilitzar els tràmits per alliberar els professionals sanitaris d'aquests actes administratius i prioritzar així l’assistència sanitària. Des d'ahir, les persones que sol·licitin la baixa per COVID obtindran l'alta 7 dies després a La Meva Salut. Si passat aquest període o abans, la persona encara té símptomes o es troba malament, ha de contactar amb el CAP perquè valorin el seu cas.
 
La secretària general de Salut, Meritxell Masó, ha destacat que “es tracta de procediments excepcionals davant d’una situació extraordinària”. També la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha remarcat que el passat 10 de gener es va batre el rècord de visites a la primària amb quasi 100.000 consultes només per COVID.
 
De manera temporal i per ajudar a descongestionar l’atenció primària, les persones que hagin donat positiu mitjançant un test d'autodiagnosi, ho poden comunicar a través de les farmàcies adherides. Salut va implementar un procediment la setmana passada que estableix que es pot trucar a la farmàcia, identificar-se i indicar la data del positiu.
 
Un cop fet el tràmit automatitzat d’inclusió del positiu a l’historial clínic, la persona rebrà un SMS al seu telèfon mòbil amb un enllaç a ContacteCovid.cat per tal que identifiqui els contactes estrets i tramitar la baixa laboral, si és necessari.