Entrevista de L'Informatiu - Aurora Pujol, metge genetista IDIBELL Reproduir video

21/01/2022 Entrevista de L'Informatiu - Aurora Pujol, metge genetista IDIBELL

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 21/01/2022

  21/01/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Aurora Pujol, metge genetista IDIBELL

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Aula L'H 19 de gener - 25 anys de l'Institut Rubió i Ors

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Clip Aula L'H - D'aula en aula. Scape Room científic amb l'Institut Bellvitge

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Clips Aula L'H - Dones de Ciència. Laia Alemany

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Clip Aula L'H - A fons. Mapathon amb l'Institut Santa Eulàlia

 • Video: 19/01/2022

  19/01/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Liliana Reyes, coordinadora local CCOO

José Montilla: "Catalunya no és una colònia i no te el dret a l'autodeterminació"

L'expresident va participar en el cicle de converses "Refer Catalunya" de L'H Espai de Debat

STOP Massificació denuncia irregularitats en el projecte Cosme Toda

Creuen que no hi garanties que tots els pisos rebin la llum solar que marca la normativa legal

El PSC de L'H creu que el bo jove facilitarà l'emancipació dels joves

Es farà efectiu en dos mesos amb caràcter retroactiu

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 22. 12. 2021

Continuen les demandes perquè el CAP de Sanfeliu torni a oferir consulta pediàtrica tres matins a la setmana

L'Associació de Veïns assegura que han rebut el compromís que el servei es restablirà al 100% al gener

L'AV de Sanfeliu reclama que el CAP del barri recuperi tots els serveis que tenia abans de la pandèmia. Per això continuen demanant que el pediatre torni a oferir consulta tres matins a la setmana, i no dos, com passa des de fa uns mesos. Des de l'entitat veïnal afirmen que el responsable de pediatria del CAP Just Oliveras els ha comunicat que aquesta revindicació es farà efectiva el proper mes de gener.

La demanda s'origina perquè amb la irrupció de la Covid i la restructuració del personal sanitari durant el pic de la pandèmia, el CAP de Sanfeliu va haver de tancar. En aquests gairebé dos anys, i després de nombroses protestes veïnals, el centre d’atenció primària ha anat recuperant progressivament els horaris i els serveis que oferia abans de la pandèmia. 

L’últim escull, però, són les consultes de pediatria. En un inici, el veïnat del barri s'havia de desplaçar més d'un quilòmetre fins al CAP Just Oliveras per poder visitar el pediatre. Ara, tot i que fa mesos que el servei ha tornat al CAP de Sanfeliu, només hi ha pediatre dos matins a la setmana, i no tres, com passava anterioment.

De fet, l'Associació de Veïns del barri assegura que, en un inici, els van prometre que a l'estiu tornarien a tenir consulta pediàtrica tres matins. El compromís, però, encara no ha arribat, i ara s’ajorna fins al mes que ve.

"En una reunió fa dues setmanes, el responsable de pediatria del CAP Just Oliveras ens va dir que al gener tindrem els tres matins de pediatria. També ens va oferir l'alternativa de tenir consulta un dia matí i tarda i un altre al matí", afirma Santiago Lomares, membre de la junta de l'associació. "Esperem que ho compleixin, si no que no ho prometin", afegeix.

Des de l’Associació de Veïns també reclamen reforçar la plantilla del CAP per poder oferir visites presencials en 48 hores, i és que asseguren que poden trigar a donar-se entre 15 i 30 dies. Lamenten que ara han de demanar cita a través del CUAP de Sant Ildefons, un fet que encara alenteix més el procés.

Una espera que encara pot fer-se més llarga en el període nadalenc. I és que des d’aquest divendres i fins el 7 de gener, el CAP de Sanfeliu només atendrà en horari de matí, de 8h a 14h30. Fora d'aquest horari, les consultes es deriven al CAP Just Oliveras i al CUAP Pura Fernández.

Amb tot, l’entitat confia en dur les seves demandes a la reunió que, asseguren, l’Ajuntament facilitarà entre el conseller de Salut, el govern municipal i la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet. Una trobada encara per confirmar que ha de servir per tractar la situació de l’atenció primària a la ciutat.