Aula L'H Resum d'estiu (3) Reproduir video

10-08-2022 Aula L'H Resum d'estiu (3)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-08-2022

  07-08-2022

  Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

  Documental de l'historiador Quim Solias

 • Video: 06-08-2022

  06-08-2022

  Veïns Resum Estiu (4)

 • Video: 03-08-2022

  03-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (2)

 • Video: 30-07-2022

  30-07-2022

  Veïns Resum Estiu (2)

 • Video: 26-07-2022

  26-07-2022

  Veïns Resum Estiu (1)

 • Video: 22/07/2022

  22/07/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, investigadora grup BIOCOM-UPC

El juvenil de la Unificación Bellvite, en marxa

El conjunt de Quim Ruiz prepara la nova temporada, enguany a la Lliga Nacional

Les biblioteques obren a la tarda durant l'agost

Tecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions

David Romero, Premi Desplante 2022 de flamenc

L'hospitalenc ha estat guardonat al Festival Internacional de Cante de Las Minas, a Múrcia

Gerard Sevillano, incorporació de renom per al CB L'Hospitalet

L'aler procedeix del Girona, equip amb què enguany ha aconseguit l'ascens a ACB

La Salamandra acollirà la primera edició del festival 'Fanàtik' de música en català

El 2 i 3 de setembre Hospitalet reunirà el millor del pop-rock i de la música urbana

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 21. 12. 2021

Un mes dormint al carrer

Van ser desallotjats el 22 de novembre d'una nau ocupada de l'avinguda de Vilafranca

Han acampat sota els porxos d'un edifici de l'avinguda de Vilafranca i fan torns per vigilar les seves pertinences. Alguns veïns i entitats els han proporcionat aliments i mantes. Reclamen el reallotjament per deixar de dormir a la intempèrie. L'Ajuntament els ha ofert una estada temporal a la residència Els Alps i els han emplaçat a sol·licitar ajuda als serveis socials municipals. De moment, però, es preparen per passar en Nadal al carrer.

Trenta dies després del seu desallotjament d'una nau okupada a l'avinguda de Vilafranca, continuen dormint al carrer. Aquesta és la situació, ara per ara, dels #12deVilafranca, el grup de persones que des del dia 22 desembre viuen en tendes de campanya sota els porxos d’un edifici de l’avinguda de Catalunya, a la Florida.  

"Ho estem passant molt malament perquè a la nit fa molt de fred i al carrer no es pot dormir", assegura la Lupe Roxana Gómez. Explica que algunes nits escolten sorolls de gent que passa pel carrer i això els atemoreix. També lamenta que alguns veïns els han insultat. "No sabem com hem arribat fins a aquesta situació", diu. També agraeix la gent que s'ha apropat per oferir-los menjar o mantes. 

Cinc anys d'ocupació

La Lupe Roxana Gómez va arribar a Espanya fa vint anys procedent de Bolívia i ha treballat i viscut de lloguer sempre que ha pogut. Ara feia cinc anys que vivia a la nau de l'avinguda de Vilafranca. Explica que després de perdre la feina i patir una malaltia no va tenir una altra alternativa que 'okupar'. Fins que el 22 de novembre, la setantena de persones que hi vivien en aquesta nau, van ser desnonades per sentència judicial i després d'haver-se declarat diversos incendis en aquest immoble.
 
L’Ajuntament va oferir a aquest grup una estada temporal a la residència Els Alps. La van rebutjar perquè sol ser només de 3 dies i prefereixen continuar junts. Amb el desallotjament van perdre algunes de les pertinences i temen perdre el poc que els queda. "Ara fem torns i vigilem les coses que tenim", indica Gómez.
 
El grup demana ser reallotjat en un altre emplaçament per no seguir a la intempèrie. Una altra de les seves peticions és rebre més assessorament i poder ser empadronats a la ciutat, tot i no disposar d’una direcció.
 
L’empadronament de persones sense domicili fix ja es fa a altres municipis i és una recomanació del Fòrum de Síndics i Síndiques Locals de Catalunya. Sense el padró no poden accedir a serveis bàsics com la targeta sanitària. La Síndica de Greuges de L'Hospitalet, Merche García, també ha recollit aquesta petició en alguns dels seus informes. 
 
El grup assegura que hi ha màfies de l'ocupació i els han ofert ocupar un altre emplaçament a canvi de 2.000 euros. "Si tinguéssim aquests diners ja hi seríem en una habitació", indiquen. De moment, però, es resignen a passar el Nadal al carrer.