Entrevista de L'Informatiu - Aurora Pujol, metge genetista IDIBELL Reproduir video

21/01/2022 Entrevista de L'Informatiu - Aurora Pujol, metge genetista IDIBELL

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 21/01/2022

  21/01/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Aurora Pujol, metge genetista IDIBELL

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Aula L'H 19 de gener - 25 anys de l'Institut Rubió i Ors

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Clip Aula L'H - D'aula en aula. Scape Room científic amb l'Institut Bellvitge

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Clips Aula L'H - Dones de Ciència. Laia Alemany

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Clip Aula L'H - A fons. Mapathon amb l'Institut Santa Eulàlia

 • Video: 19/01/2022

  19/01/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Liliana Reyes, coordinadora local CCOO

José Montilla: "Catalunya no és una colònia i no te el dret a l'autodeterminació"

L'expresident va participar en el cicle de converses "Refer Catalunya" de L'H Espai de Debat

STOP Massificació denuncia irregularitats en el projecte Cosme Toda

Creuen que no hi garanties que tots els pisos rebin la llum solar que marca la normativa legal

El PSC de L'H creu que el bo jove facilitarà l'emancipació dels joves

Es farà efectiu en dos mesos amb caràcter retroactiu

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 03. 12. 2021

L'Associació SUMEM denuncia les barreres arquitectòniques de L'Hospitalet

En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, l'Associació SUMEM, que lluita per l'accesibilitat universal, vol fer visibles les dificultats que molts ciutadans tenen per moure's per L'Hospitalet. Entre d'altres, lamenten les barreres arquitectòniques que hi ha a l'entorn de la Rambla Just Oliveras i el CAP.

Un dels punts assenyalats és l'encreuament de la Riera de la Creu i el carrer Joan Pallarès, en què la vorera davant del pas de vianants no està adaptada. Això obliga en David Chica, un veí de L'Hospitalet que va en cadira de rodes, a haver de posar-se en risc passant per la calçada.

Ben a prop, a la rambla Just Oliveras, en David explica que "la presència de desnivells fa que hagi de donar tota la volta quan, des de la plataforma central, vull creuar a uns dels laterals per accedir a algun dels comerços". Per això l’Associació SUMEM demana que es transformi en un passeig peatonal de plataforma única.

L'entitat també denuncia les barreres arquitectòniques al CAP Just Oliveras. Asseguren que les rampes d’accés són massa pronunciades, i que una persona en cadira de rodes ha de demanar ajuda per poder-la pujar.

El president de SUMEM, Albert Biscarri, lamenta les "gimcanes que les persones amb discapacitat han de fer dia a dia". Així, reivindica que "han de poder fer la seva vida amb normalitat i sense l'ajuda de tercers".

Precisament, a la cantonada del CAP les persones invidents també es troben amb dificultats d'accessibilitat. Es tracta d'un encaminament de paviment rugós que porta directament fins la rampa d'un pàrquing. "Només ens falta que hi hagi un forat al final", diu amb ironia l'Antonio Fernández, un veí amb discapacitat visual.

Per l'Associació SUMEM, la manca d'accessibilitat també es dona en alguns edificis públics, com ara la regidoria de Benestar Social. En aquest sentit, Biscarri assegura que "les portes de l'edifici haurien de ser automàtiques, i més acollint l'atenció a la dependència i la discapacitat. Com pot ser que sigui una porta fixa amb passadors i hagi de sortir el personal de seguretat a obrir les persones amb mobilitat reduïda".

Des de Sumem demanen a les administracions que compleixin la Llei d'accessibilitat, i que garanteixin els drets de les persones amb problemes de mobilitat.