Entrevista de L'Informatiu - Aurora Pujol, metge genetista IDIBELL Reproduir video

21/01/2022 Entrevista de L'Informatiu - Aurora Pujol, metge genetista IDIBELL

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 21/01/2022

  21/01/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Aurora Pujol, metge genetista IDIBELL

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Aula L'H 19 de gener - 25 anys de l'Institut Rubió i Ors

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Clip Aula L'H - D'aula en aula. Scape Room científic amb l'Institut Bellvitge

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Clips Aula L'H - Dones de Ciència. Laia Alemany

 • Video: 19-01-2022

  19-01-2022

  Clip Aula L'H - A fons. Mapathon amb l'Institut Santa Eulàlia

 • Video: 19/01/2022

  19/01/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Liliana Reyes, coordinadora local CCOO

José Montilla: "Catalunya no és una colònia i no te el dret a l'autodeterminació"

L'expresident va participar en el cicle de converses "Refer Catalunya" de L'H Espai de Debat

STOP Massificació denuncia irregularitats en el projecte Cosme Toda

Creuen que no hi garanties que tots els pisos rebin la llum solar que marca la normativa legal

El PSC de L'H creu que el bo jove facilitarà l'emancipació dels joves

Es farà efectiu en dos mesos amb caràcter retroactiu

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 03. 12. 2021

Veïns del Gornal es mobilitzen contra el tancament de l'última oficina bancària del barri

A Can Serra només queda una sucursal oberta

Una cinquantena de veïns i veïnes del Gornal s'han concentrat per la manca de caixers al barri. En pocs dies tancarà l'única sucursal que queda, una oficina de CaixaBank. Aquesta situació és similar a la de Can Serra, on només queda una oficina bancària.

Fa anys, el Gornal comptava amb tres entitats bancàries diferents, però amb la crisi econòmica i el tancament d’oficines, l'actual sucursal que CaixaBank té a l'avinguda Carmen Amaya és l’única opció del veïnat per treure diners. D’aquí uns dies, però, aquesta sucursal també abaixarà la persiana i deixarà el barri sense oficines.

"Al Gornal som 7.000 habitants i ens quedem sense cap entitat bancària. Reclamem tenir aquest servei perquè bé que segueixen cobrant interessos als clients del barri", afirma María Yáñez, representant de l'Associació de Veïns del barri. "Quan va tancar l'oficina de Caixa Catalunya tots els seus clients del Gornal van passar a La Caixa, i en aquell moment a l'entitat els va anar de meravella", recorda. 

Segons Yáñez, que s'ha reunit breument amb el director de l'oficina, "ens han confirmat que la sucursal tancarà el dia 15 i que es plantegen la possibilitat d'instal·lar un caixer automàtic extern sense personal". Malgrat tot, alerta que "la gent gran necessita ajuda per fer servir els caixers". 

De la seva banda, l'entitat bancària explica que el tancament respon al nou model d’oficines de CaixaBank, que passa per mantenir les sucursals més espaioses per a l’atenció financera individualitzada. En detriment, es tanquen algunes oficines petites i es potencia la banca online per a les operacions més habituals. Unes gestions telemàtiques, però, que suposen una barrera per a la gent gran.

"Per internet jo no sé ni demanar hora al metge. Tinc 81 anys i fa un temps vaig aprendre alguna cosa d'internet, però ara tot el que aprenc avui ja no ho recordo l'endemà", lamenta Pepi Carreño, veïna i clienta de CaixaBank. 

Per anar a l’oficina més propera, els clients de CaixaBank que viuen al Gornal hauran de desplaçar-se fins a Bellvitge. Un recorregut de més de mig quilòmetre en què cal travessar la via del tren.

En aquest sentit, l'Associació de Veïns lamenta que moltes persones grans o amb problemes de mobilitat tindran dificultat per arribar-hi. "El dia que l'ascensor de Renfe no funcioni no podran anar a treure diners perquè hauran de passar pel pont sobre les vies", assegura la representant de l'entitat veïnal.

En la mateixa línia s'expressa l'Ana Sánchez, clienta de CaixaBank, que afirma que "l'altra oficina està al mercat de Bellvitge i és massa lluny. És una vergonya que facin això".

Dijous vinent, el veïns i veïnes del Gornal tornaran a concentrar-se, aquesta vegada a l’oficina de CaixaBank de Bellvitge.

Can Serra, només amb una sucursal

El barri de Can Serra és una altra zona de la ciutat on han notat aquesta manca de caixers. Des del tancament d'aquesta oficina del BBVA al juliol, al barri només hi queda una oficina bancària oberta. Els veïns es queixen que han de desplaçar-se fins a altres zones de la ciutat per treure diners, unes reclamacions que han arribat a l'associació de veïns.

José María Álvarez, secretari de l'entitat, explica que "fa tres anys teníem 5 o 6 sucursals i ara només en tenim una i que potser perilla. Som un barri amb molta gent gran que no es pot traslladar a d'altres lloc per fer les gestions bancàries".

Sobre aquesta qüestió, el ple municipal de juny va aprovar una moció presentada per Esquerra Republicana per transmetre a les entitats bancàries el malestar que causa la manca de sucursals a la ciutat.