Alerten que han aparegut esquerdes i es mostren preocupats davant els desperfectes que presenta la finca, de només onze anys d’antiguitat i de protecció oficial. Insten a TMB a repetir les actuacions de manteniment sobre les vies, i una rehabilitació urgent de l’edifici. Alerten que als baixos hi ha una llar d’infants i que caldria extremar les precaucions.

Cada dos minuts noten com passa el metro. Un soroll constant que genera inseguretat i malestar. Aquesta és la denúncia dels veïns del 155 de la carretera de Collblanc. Guillermo Nebot, un dels veïns més afectats, explica que les vibracions es van començar a sentir de manera més exagerada a partir de novembre, fet que el va empènyer a traslladar la protesta a TMB.

Nebot ha explicat que la resposta de l’ens va ser “que no s’hauria d’haver comprat un pis per on passa el metro”. Davant d’aquesta asseveració, va reiterar en les seves protestes i finalment TMB va visitar la finca i l’estació, iniciant els treballs de manteniment sobre les vies. Unes tasques executades al març i que van apaivagar les vibracions, però, que ara es tornen a notar i que a més, denuncien que han provocat esquerdes.

Una situació difícil per uns veïns que reiteren els problemes a la finca des del moment de rebre les claus. Afirmen que l’Ajuntament de L’Hospitalet és coneixedor dels danys que mostra l’edifici i que fins ara, l’única resposta ha estat l’amenaça de multes. Lamenten que ningú es vol fer càrrec de la rehabilitació, quan l’obra la va executar una empresa pública.

María Virto, és una altra de les veïnes afectades. Explica que les deficiències de l’edifici són cada cop més evidents, de fet assenyala que “ens van fer un pressupost per rehabilitar part dels desperfectes, i pujava a més de 200.000, una xifra que no podem assumir”. Virto recorda que en tractar-se d’habitatge protegit “no puc vendre el pis, ni marxar d’aquí encara que vulgui”.

Uns veïns que asseguren sentir-se indefensos davant els diferents problemes que pateixen i demanen més comprensió per part de les diferents administracions i una ràpida actuació.