Entrevista de L'Informatiu - Ferran Moraga-Llop, vicepr Assoc. Esp. Vacunologia Reproduir video

26-11-2021 Entrevista de L'Informatiu - Ferran Moraga-Llop, vicepr Assoc. Esp. Vacunologia

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 26-11-2021

  26-11-2021

  Entrevista de L'Informatiu - Ferran Moraga-Llop, vicepr Assoc. Esp. Vacunologia

 • Video: 25-11-2021

  25-11-2021

  Entrevista de L'Informatiu - Oriol Díaz, caporal Grup Atenció a la Víctima

 • Video: 25-11-2021

  25-11-2021

  L'Informatiu - 25-11-2021

 • Video: 24-11-2021

  24-11-2021

  Aula L'H 24 novembre - L'H ciutat educadora. Els programes d'aprenentatge i servei

 • Video: 24-11-2021

  24-11-2021

  Clip Aula L'H 24 novembre - A fons. Nadia Ghulam visita el club de lectura de l'escola Pau Sans

 • Video: 24-11-2021

  24-11-2021

  Clip Aula L'H 24 novembre - Dones de Ciència. Isabel Fabregat

El Torrons Vicens CB L'Hospitalet torna a exhibir-se

Triomf contundent dels de Xavi Carvajal a Mataró per 55-93

L'Hospi vol superar a l'Olot i refermar la seva candidatura a l'ascens

Els de Cristian García volen batre al líder i seguir escalant llocs a la classificació

Històries de lluita portades al teatre

Un grup de dones migrades i activistes ofereixen una obra al Joventut amb Plàudite Teatre

Llum verda a la vacuna contra la Covid a infants d'entre 5 i 11 anys

Ferran Moraga-Llop, vicepresident de l'Associació Espanyola de Vacunologia, a l'Entrevista de TV de L'H

Pablo Montesinos, vicesecretari de comunicació del PP, ha visitat l'empresa Total Safe de L'H

Durant la trobada ha parlat de diverses qüestions d'actualitat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 15. 10. 2021

S'aixequen la gran majoria de restriccions a Catalunya

La restauració ho rep com una notícia molt esperada i desitjada

Després de 19 mesos, aquest divendres, a Catalunya desapareixen gairebé totes les restriccions i es recupera l’aforament del 100 % a pràcticament totes les activitats socials, esportives i culturals. Es mantè la limitació del 70 % a l’oci nocturn i festivals de música, i l’ús de la mascareta en interiors. Les escoles han quedat excloses de l’aixecament de restriccions i mantenen el protocol més estricte.

Des d’aquesta matinada, s’han acabat les restriccions del màxim de 10 persones en reunions i l’horari restringit a l’hostaleria i la distància mínima entre taules, tot i que es mantenen les mascaretes.

TV de L’Hospitalet ha visitat avui el restaurant Muxía, al barri de Santa Eulàlia i el restaurant Tecla Sala, al centre, per veure com han rebut la notícia de la fi de les restriccions en aquest sector. Al Muxía preparaven les taules que tenien reservades per el migdia, avui després de mesos de restriccions, sense límit de persones i també sense l’obligació de mantenir una distancia mínima entre taules, tant dins del local com a fora. A més, recuperen l’horari habitual. Uns canvis i una normalitat esperada des de feia temps per el sector de la restauració.

Jose Antonio Martí, del restaurant Muxía, ha assegurat que “la fi de les restriccions és una notícia molt esperada per tots nosaltres, jo crec que tant per part dels empresaris com de treballadors i clients, el poder venir al local sense límit d’horari és una tranquil.litat”.

Les restriccions han estat un greu problema per aquest sector, per poder superar aquesta situació molts dels restauradors han tingut que fer una inversió extra per continuar endavant amb el seu negoci. Segons Jose Antonio Martí, “portem dos anys molts durs arran de la pandèmia, ara toca remuntar però per això hem hagut de posar més capital a l’empresa per poder superar aquesta situació que ens ha tocat viure”.

La complicada situació arran de la pandèmia ha fet que molts d’ells es plantegin fer un canvi a la seva vida, és el cas dels propietaris de La Tecla, al barri del Centre, que han decidit tancar el local i començar de nou a un altre lloc.

Josep Ros, del restaurant la Tecla, ha explicat que “no marxem perquè no estem bé en aquesta ciutat sinó perquè volem viure més tranquils, tenim ja una edat i no tenim la mateixa força per aguantar el ritme que requereix aquest tipus de negoci, per això ens hem decidit a fer un gir a la nostra vida”

A partir d’avui els restauradors poden utilitzar al màxim els seus locals sense cap tipus de restricció, mes enllà de l’ús de la mascareta quan no s’està consumint.

També es relaxa l’aforament pels esports que es practiquen a pavellons coberts, que passen a tenir un 80% del seu aforament.

Entre les restriccions que desapareixen figuren la limitació d’aforament en els equipaments culturals, a l’esport a l’aire lliure i al nombre màxim de persones en reunions.

Les escoles han quedat excloses de l’aixecament de restriccions i mantenen el protocol per la covid més estricte. Segueixen els grups bombolla i la mascareta obligatòria a partir de primària.