L'Informatiu - 20-10-2021 Reproduir video

20-10-2021 L'Informatiu - 20-10-2021

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 20-10-2021

  20-10-2021

  Aula L'H 20 d'octubre - El programa STEAM als instituts Bisbe Berenguer i Can Vilumara

 • Video: 20-10-2021

  20-10-2021

  L'Informatiu - 20-10-2021

 • Video: 19-10-2021

  19-10-2021

  Veïns - El Club de Robòtica CortoCircuito i Dormir i Dolor, amb Marta de Bolós

  I el nou Casal de Gent Gran de Can Serra

 • Video: 19-10-2021

  19-10-2021

  L'Informatiu - 19-10-2021

 • Video: 18/10/2021

  18/10/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Aránzazu García, pta de la Feceal'H

 • Video: 18-10-2021

  18-10-2021

  L'Informatiu - 18-10-2021

L'Ajuntament assumirà la reparació dels espais exteriors de l'escola Prat de la Manta

Ja fa més d'un any que van començar a caure rajoles de la façana del centre escolar

María Caso, exemple de com l'educació pot transformar la societat

La jove ha estat la ponent de la lliçó inaugural del curs

El Barcelona Beer Festival torna a La Farga

El 17, 18 i 19 de desembre de 2021

Els poliesportius municipals ofereixen la matrícula i un mes gratuït als exabonats

Per tal de fomentar la pràctica esportiva com a hàbit saludable

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 08. 10. 2021

El Pla de Benestar Emocional i Salut Comunitària comença a desplegar-se al CAP Florida

Comptarà amb 150 professionals a tot Catalunya

El CAP de la Florida és un dels centres d’atenció primària on la Generalitat ha començat a desplegar el Pla de Benestar Emocional i Salut Comunitària, una nova eina de salut pública que comptarà amb 150 professionals d’aquí a finals d’any, 2 de les quals estaran al centre del parc dels Ocellets.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assenyalat que la pandèmia ha fet encara més palesa la necessitat que l’atenció primària reforci l’atenció psicològica, i ha esmentat aspectes diversos, com ara el dol, l’atur, la manca de socialització i lleure del jovent i la solitud de la gent gran. El projecte ha explicat el conseller neix de la detecció d’aquestes necessitats que han fet els professionals de l’atenció primària i es desenvoluparà en un context de treball en comunitat, “cal donar un enfoc de salut comunitària. Serà la metgessa o infermera qui derivaran als recursos especialitzats”

Aquests equips de salut mental emocional comunitària no passaran consulta, sinó que actuaran en col•laboració amb els serveis de salut mental i el teixit social de cada territori. Quan es detectin situacions que necessitin d’atenció específica, s’activaran els recursos que calguin. La referent de benestar emocional i salut comunitària del CAP La Florida, Carlota Vázquez, explica que “volem potenciar la prevenció i promoció de la salut mental al territori i detectar de forma precoç els factros psicosocials de risc com ara les conseqüències del confinament en la població infail, juvenil o la gent gran, els transtorns adaptatius o a les persones amb diversitat funcional”.

De la seva banda, el tinent d'alcalde de drets socials, Jesús Husillos, ha afirmat que "pot ser un projecte amb un recorregut interessant i estem a disposició del sistema públic de salut".

A la Florida, per exemple, aviat es posarà en marxa un projecte amb centres educatius centrat en aspectes que afecten la canalla i el jovent, com la percepció del propi cos i la gestió de les emocions.

El perfil de professionals d’aquests nous equips de la xarxa d’atenció primària estarà molt enfocat en una primera fase cap a l’atenció psicològica, però el conseller Argimon ha dit que a cara a l’any vinent aquests perfils es podrien ampliar a d’altres especialitats, com ara la nutrició.

Aquest mes d'octubre ja s’incorporaran 45 d’aquests 150 referents de la salut mental, la majoria procedents del camp de la psicologia. L’any vinent, Salut contractarà a 200 professionals més.

La plataforma ciutadana Rebel•lió Bellvitge reclamar el nou hospital a Can Rigal

La plataforma ciutadana Rebel•lió Bellvitge, en defensa de la Sanitat pública, ha aprofitat la visita del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per reclamar la construcció del nou hospital a Can Rigal, un nou equipament sanitari que hauria de substituir l’històric Hospital General de L’Hospitalet.

Els membres de Rebel•lió Bellvitge ha recordat al conseller els anys de retard que porta el projecte i també han reiterat que, una vegada estigui construït, la gestió hauria de ser 100% pública.

Rebel•lió Bellvitge també ha reclamat al conseller de Salut que retorni la presencialitat a totes les visites mèdiques, pensant, sobre tot, en la gent gran que no té ni eines ni formació en tecnologia.