Entrevista de L'Informatiu - Ana González, portaveu grup municipal L'H En Comú Podem Reproduir video

03/12/2021 Entrevista de L'Informatiu - Ana González, portaveu grup municipal L'H En Comú Podem

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 03/12/2021

  03/12/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Ana González, portaveu grup municipal L'H En Comú Podem

 • Video: 02/12/2021

  02/12/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Adelaida Sarukhan, doctora d'immunologia ISGlobal BCN

 • Video: 01-12-2021

  01-12-2021

  Aula L'H 1 desembre - Els treballs de recerca de Batxillerat. Conversem amb la Maria Maturana i el Xavi Pacheco

 • Video: 01-12-2021

  01-12-2021

  Clip Aula L'H - Connexió Frederic Mistral. El nou mural de Garbi

 • Video: 01-12-2021

  01-12-2021

  Clip Aula L'H - D'aula en aula. Visitem la villa vella amb l'escola Frederic

 • Video: 01/12/2021

  01/12/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Sonia Esplugas, portaveu grup municipal del PP

La Fira de la Puríssima inclou amb actuacions d'artistes locals per primera vegada

També ofereix les tradicionals artesanies i productes gastronòmics

L'Hospi vol continuar la seva dinàmica positiva amb una victòria davant el Castelldefels

Els riberencs arriben al matx després de superar a l'Olot i quedar-se a tres punts del líder

L'Hospitalet promou entorns escolars més segurs i saludables

La segona fase del pla d'urbanisme tàctic transformarà 35 carrers

L'Associació SUMEM denuncia les barreres arquitectòniques de L'Hospitalet

En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 08. 10. 2021

El Pla de Benestar Emocional i Salut Comunitària comença a desplegar-se al CAP Florida

Comptarà amb 150 professionals a tot Catalunya

El CAP de la Florida és un dels centres d’atenció primària on la Generalitat ha començat a desplegar el Pla de Benestar Emocional i Salut Comunitària, una nova eina de salut pública que comptarà amb 150 professionals d’aquí a finals d’any, 2 de les quals estaran al centre del parc dels Ocellets.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assenyalat que la pandèmia ha fet encara més palesa la necessitat que l’atenció primària reforci l’atenció psicològica, i ha esmentat aspectes diversos, com ara el dol, l’atur, la manca de socialització i lleure del jovent i la solitud de la gent gran. El projecte ha explicat el conseller neix de la detecció d’aquestes necessitats que han fet els professionals de l’atenció primària i es desenvoluparà en un context de treball en comunitat, “cal donar un enfoc de salut comunitària. Serà la metgessa o infermera qui derivaran als recursos especialitzats”

Aquests equips de salut mental emocional comunitària no passaran consulta, sinó que actuaran en col•laboració amb els serveis de salut mental i el teixit social de cada territori. Quan es detectin situacions que necessitin d’atenció específica, s’activaran els recursos que calguin. La referent de benestar emocional i salut comunitària del CAP La Florida, Carlota Vázquez, explica que “volem potenciar la prevenció i promoció de la salut mental al territori i detectar de forma precoç els factros psicosocials de risc com ara les conseqüències del confinament en la població infail, juvenil o la gent gran, els transtorns adaptatius o a les persones amb diversitat funcional”.

De la seva banda, el tinent d'alcalde de drets socials, Jesús Husillos, ha afirmat que "pot ser un projecte amb un recorregut interessant i estem a disposició del sistema públic de salut".

A la Florida, per exemple, aviat es posarà en marxa un projecte amb centres educatius centrat en aspectes que afecten la canalla i el jovent, com la percepció del propi cos i la gestió de les emocions.

El perfil de professionals d’aquests nous equips de la xarxa d’atenció primària estarà molt enfocat en una primera fase cap a l’atenció psicològica, però el conseller Argimon ha dit que a cara a l’any vinent aquests perfils es podrien ampliar a d’altres especialitats, com ara la nutrició.

Aquest mes d'octubre ja s’incorporaran 45 d’aquests 150 referents de la salut mental, la majoria procedents del camp de la psicologia. L’any vinent, Salut contractarà a 200 professionals més.

La plataforma ciutadana Rebel•lió Bellvitge reclamar el nou hospital a Can Rigal

La plataforma ciutadana Rebel•lió Bellvitge, en defensa de la Sanitat pública, ha aprofitat la visita del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per reclamar la construcció del nou hospital a Can Rigal, un nou equipament sanitari que hauria de substituir l’històric Hospital General de L’Hospitalet.

Els membres de Rebel•lió Bellvitge ha recordat al conseller els anys de retard que porta el projecte i també han reiterat que, una vegada estigui construït, la gestió hauria de ser 100% pública.

Rebel•lió Bellvitge també ha reclamat al conseller de Salut que retorni la presencialitat a totes les visites mèdiques, pensant, sobre tot, en la gent gran que no té ni eines ni formació en tecnologia.